Ennek a mogyoróvajas-csokis pitének az elkészítéséhez nem kell várnod karácsonyig, mert már most megérdemled! A legjobb, hogy sütés nélkül, könnyen és gyorsan elkészítheted, a végeredmény pedig leírhatatlan!
Hozzávalók (10 személyre)
Kéreg
250 gramm dió
90 gramm zabliszt
120 gramm cukrozatlan kakaópor
115 gramm méz
2 evőkanál tej
6 gramm só
Töltelék
570 gramm görög joghurt
375 gramm mogyoróvaj
85 gramm méz
1 teáskanál vaníliakivonat
csipetnyi só
egy kevés csokidarab, ízlés szerint
Tedd a diót aprítóba, és morzsold szét teljesen. Add hozzá a zablisztet, a kakaóport, a mézet, a tejet és a sót, majd jól keverd össze az egészet. Öntsd át az egész masszát egy tálba, és nyomkodd szét az alján. Hűtsd egy órán át.
Közben egy nagy tálban keverd össze a görög joghurtot, a mogyoróvajat, a mézet, a vaníliát és a sót, amíg teljesen sima nem lesz. Öntsd rá a lehűtött zablisztes masszára, és egyengesd el rajta. Díszítsd csokidarabkákkal, majd tedd vissza az egészet a hűtőbe még egy órára.
A süti elkészítése videón: Tasty