A csokis-krémsajtos kuglóf nem émelyítően édes, a kávétól és a tetejére csorgatott étcsokitól pedig kicsit fanyarkásabb az ízvilága. Ha felvágjuk, van benne egy kis meglepetés, mert nem szimplán csokiból áll, van egy krémsajtos réteg is benne, amitől sokkal látványosabb és finomabb lesz – írja a Sütisdobozoom bloggere.
Hozzávalók:
a kuglóf csokis tésztájához:
- 150 g liszt
- 45 g kakaópor (cukrozatlan)
- 230 g cukor
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. só
- 80 ml étolaj
- 2 egész tojás
- 120 g natúr joghurt
- 80 ml író
- 2 tk. vaníliaaroma
- 80 ml forró kávé
a kuglóf krémsajtos rétegéhez:
- 225 g krémsajt (én mascarponét használtam)
- 1 egész tojás
- 40 g cukor
- 1 tk. vaníliaaroma
- a kuglóf tetejére,
- 100 g olvasztott étcsokoládé
Az elkészítését a blogposztban találod.