Egy hihetetlenül csokis finomságot ajánlunk egy kis mandarinos beütéssel. Kell hozzá étcsokoládé, sótlan vaj, tojás, kristálycukor és mandarin.

Mandarinsziruppal tálaljuk a csokis desszertet – Fotó: iStock
Először is vegyünk elő 350 gramm jó minőségű csokit, legalább 70 százalékos kakaótartalommal. Törjük össze, majd olvasszuk meg gőzfürdőben. Adjunk a csokihoz 225 gramm vajat, és szórjuk meg egy csipet sóval. Kevergessük olykor.
Tegyünk a robotgép keverőtáljába 250 gramm kristálycukrot és 5 darab tojást. Keverjük addig, amíg háromszorosára duzzad a térfogata, azaz krémes és habos lesz. Amint kész, öntsük bele a csokit.
Vegyünk elő egy sima, 25 centis tortaformát. Vajazzuk ki, és béleljük ki az alját sütőpapírral, majd öntsük át a keveréket a sütőformába. A tortaformát helyezzük egy tepsibe, majd rakjuk a tepsit a 120 fokos sütőbe. Öntsünk a tepsibe a forma közepéig forró vizet, 40 percig sütjük.
Ehhez a “csokis mennyország” finomsághoz Jamie Oliver mandarinszirupot javasolt. Ehhez redukciót kell főzni a mandarinok levéből a következőképpen: facsarjuk ki körülbelül 15 darab mandarin levét egy edénybe, majd lassú tűzön 20 percig redukáljuk, míg szirupos nem lesz.
A tortát hagyjuk 1 órát hűlni a sütőformában. Tálalásnál csurgassunk rá a szeletekre a mandarinszirupból.