nlc.hu
Mézeskalács

Csokis desszert mandarinsziruppal - recept

Tökéletes csokis nyalánkság az ünnepekre

Nem lehet teljes a karácsony egy ilyen csodálatos desszert nélkül!

Egy hihetetlenül csokis finomságot ajánlunk egy kis mandarinos beütéssel. Kell hozzá étcsokoládé, sótlan vaj, tojás, kristálycukor és mandarin.

csokis süti,

Mandarinsziruppal tálaljuk a csokis desszertet – Fotó: iStock

Először is vegyünk elő 350 gramm jó minőségű csokit, legalább 70 százalékos kakaótartalommal. Törjük össze, majd olvasszuk meg gőzfürdőben. Adjunk a csokihoz 225 gramm vajat, és szórjuk meg egy csipet sóval. Kevergessük olykor.

Tegyünk a robotgép keverőtáljába 250 gramm kristálycukrot és 5 darab tojást. Keverjük addig, amíg háromszorosára duzzad a térfogata, azaz krémes és habos lesz. Amint kész, öntsük bele a csokit.

Vegyünk elő egy sima, 25 centis tortaformát. Vajazzuk ki, és béleljük ki az alját sütőpapírral, majd öntsük át a keveréket a sütőformába. A tortaformát helyezzük egy tepsibe, majd rakjuk a tepsit a 120 fokos sütőbe. Öntsünk a tepsibe a forma közepéig forró vizet, 40 percig sütjük.

Ehhez a “csokis mennyország” finomsághoz Jamie Oliver mandarinszirupot javasolt. Ehhez redukciót kell főzni a mandarinok levéből a következőképpen: facsarjuk ki körülbelül 15 darab mandarin levét egy edénybe, majd lassú tűzön 20 percig redukáljuk, míg szirupos nem lesz.

A tortát hagyjuk 1 órát hűlni a sütőformában. Tálalásnál csurgassunk rá a szeletekre a mandarinszirupból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top