nlc.hu
Mézeskalács

A 2022-es év mákos bejglijének titkai

Így készült az Év Bejglije – elárulta a mestercukrász

Lehullt a lepel a díjnyertes karácsonyi csemege titkáról.
bejgli

Mint arról beszámoltunk, szegedi cukrászok nyerték el idén az Év Mákos Bejglije címet. A szegedi REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház mesterei – Novák Ádám mestercukrász és Puskás Róbert cukrász – készítették a díjnyertes mákos bejglit.

Novák Ádám mestercukrász felfedte a győztes bejglijük titkát a Sokszínű Vidéknek. Mint kiderült, a díjnyertes mákos sütemény ízvilága az elkészítés fogásainak, valamint a nem mindennapi összetevőknek köszönhető.

A bejgli tésztáját vaníliarúd kikapart magjával fűszerezték, valamint nem csak vajat, hanem zsírt is kevertek a tésztába, amitől omlósabb lett a sütemény. “Csipetnyi citrusosságot is csempésztünk bele a reszelt citromhéjjal. A mák töltelékbe friss idei mákot használtunk, amit mi magunk daráltunk. Kandírozott narancshéj, vegyes virágméz és narancslikőr hozzáadásával sikerült lenyűgözni a zsűrit” – osztotta meg a szegedi cukrászmester.

Novák Ádám azt is elárulta, mire ügyeljünk a házi bejgli készítésénél: “Fontos a tészta gyors és minél kevesebb ideig tartó összegyúrása. Legalább egy éjszakán át pihentetni kell a hűtőben“.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Sóki Tamás 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top