Ehető habcsókdísz a karácsonyfára – kívül ropogós, belül omlós

Nagyezsda | 2018. November 26.
Készíts édes, ropogós karácsonyfadíszeket! A habcsókkarikák nemcsak mutatósak és könnyen elkészíthetők, hanem isteni finomak is!

Habcsókkarikák a karácsonyfára

Hozzávalók:

• 5 tojásfehérje
• 200 g porcukor
• 1 mokkáskanál citromlé
• tetszőleges ételszínezék

Elkészítés:

A tojásfehérjét keverd el a porcukorral, majd forró vízfürdőben verd kemény habbá. A habot oszd több részre, hogy néhány csepp ételszínezékkel különböző színűre festhesd. Egy adagot fehéren is hagyhatsz. A habcsókmasszát töltsd nyomózsákba, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe formázd meg a habcsókokat. A süteményeket a sütőpapírral a tepsiből kivéve egy sütőrácson hagyd kihűlni.

Tipp: A habcsókdíszeket dekorálhatod apró cukorgyöngyökkel, durva kristálycukorral vagy akár színes tortadarával.

Exit mobile version