Ha karácsony, akkor aprósütemények, minden mennyiségben! És minden formában: íme, egy imádni való, karácsonyfa alakú keksz, amely egyszerűbben elkészíthető, mint ahogy a csodás külseje alapján gondolnád. Mutatjuk!
Hozzávalók:
- 450 g édes-omlós keksztészta (itt találod hozzá a receptünket)
- 2 csésze porcukor
- fél csésze vaj
- 1 kk. vaníliakivonat
- 1 evőkanál tejszín
- zöld ételfesték
- fél kiskanál só
- cukordíszek
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A tésztából formázz 1, 2 és 3 evőkanálnyi korongokat, majd 5 percig süsd őket, a legkisebbeket 3-4 perccel tovább. A vajat verd habosra, majd keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a tejszínt, az ételfestéket és a sót. Annyit keverj hozzá a festékből, amennyi elég ahhoz, hogy szép zöld színt kapjon.
Adagold a krémet nyomózsákba. A legnagyobb kekszre nyomj egy környit a krémből, majd helyezd rá a középsőt, és így haladj tovább egészen a tetejéig. Végül díszítsd a süteményt cukordísszel, és tégy a tetejére csillagot.