2 különleges előétel az ünnepi menühöz

Bors Hanna | 2018. December 08.
Lepd meg a családot és a barátokat ezzel a két különleges előétellel!

Sonkás tekercsek

eloetel, unnep

Hozzávalók:

Elkészítés:

A leveles tésztát kend be mustárral, és szórd be sajttal. Ezután tegyél rá 2-3 nagyobb sonkaszeletet. Csíkozd fel a tésztát, tegyél hozzá spárgát, és a csíkokat tekercseld össze. Süsd 20-25 percig az elkészült sonkás-spárgás tekercseket 180 fokon.

Sajtlabdák

Hozzávalók:

Ízletes kapros sajtgolyó

230 g zsírtalanított krémsajt
1 csésze morzsolt feta sajt
1 evőkanál apróra vágott, friss kapor
2 teáskanál citromlé

Fűszeres áfonyás sajtgolyó

230 g krémsajt
230 g kecskesajt
1/4 csésze szárított áfonya
1/8 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Egyszerű sajtgolyó: A szezámmagot, mákot, szárított hagymát, fekete borsot és a sót össze kell keverni, majd adjuk hozzá a krémsajtot. A masszából készítsünk kis golyókat, és a megmaradt fűszerkeverékbe hempergessük bele a sajtgolyókat.

Kapros sajtgolyó: Keverjük össze a krémsajtot, a feta sajtot, kaprot és citromlevet, majd gyúrjuk össze őket. Apróra vágott friss kaporba hempergessük a kész sajtgolyókat.

Fűszeres áfonyás sajtgolyó: Keverjük össze a krémsajtunkat, kecskesajtot, szárított áfonyát és a szerecsendiót, majd gyúrjuk össze. Szárított áfonyába hempergessük bele a sajtgolyókat.
Tegyük hűtőbe a sajtgolyókat legalább 2 órára. Tálalás előtt hagyjuk állni 15 percig szobahőmérsékleten. Kenyérrel tálaljuk.

Exit mobile version