Gránátalmazselés sajttorta – mennyei desszert karácsonyra

nlc | 2018. December 08.
A sajttorta az egyik legfinomabb sütemény, az elkészítése csöppet sem bonyolult. Most bemutatjuk a téliesített változatát!

Gránátalmazselés sajttorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Olvasszunk meg külön-külön 1 és 1,5 dkg zselatint hideg vízben.
  2. Keverjük össze a kekszet a vajjal és 1 teáskanál fahéjjal.
  3. Nyomkodjuk a masszát egy 18 cm-es tortaformába, és tegyük hűtőbe.
  4. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, és adjuk hozzá a ricottát.
  5. Melegítsünk meg 3 evőkanál tejszínt, keverjük bele a kisebb adag zselatint, és dolgozzuk a tojáshoz.
  6. Adjuk hozzá a habbá vert maradék tejszínt és a felaprított csokit is.
  7. Kenjük a kekszrétegre, és tegyük hűtőbe 2 órára.
  8. Magozzuk ki a gránátalmát, keverjünk össze 25 dkg-ot a porcukorral, és szűrjük le a levét.
  9. A felét melegítsük meg, adjuk hozzá a maradék zselatint, keverjük hozzá a maradék levet és a szemeket.
  10. Öntsük a krémre, és tegyük hűtőbe tálalásig.
Exit mobile version