Süss vaníliás piskótatekercset karácsonyra! – recept

nlc | 2018. December 14.
Ha nem akarod túlbonyolítani a karácsonyi desszertet, ez a vaníliás piskótatekercs lesz a neked való recept!

A piskótatekercs és a vajkrémes sütemények igazi karácsonyi klasszikusok, amikkel nem lehet mellényúlni. Ez a vaníliás tekercs is pont ilyen, szóval ha szeretnél biztosra menni a desszerttel, válaszd bátran őt az ünnepi asztalra!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 230 fokra melegítsük elő a sütőt. A tojást és a tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd verjük habosra. Szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, majd spatulával keverjük össze.
  2. Egy másik tálban verjük habosra a tojásfehérjét a cukorral, majd óvatosan forgassuk a tésztába. Egy sütőpapírral borított tepsiben 6-7 perc alatt süssük meg, és ahogy kivettük, egyből szórjuk meg porcukorral.
  3. A vajkrémhez verjük habosra a vajat, majd két adagban keverjük hozzá a cukrot. Keverjük teljesen simára, adhatunk hozzá egy kis tejszínt is. Végül keverjünk bele egy kis színes konfettit is.
  4. A krémet egyenletesen kenjük el a tésztán, majd óvatosan tekerjük fel. Tegyük pár órára a hűtőbe.
  5. Dekorációnak olvasszunk fel fehér csokit, kenjük be vele a tekercset, és szórjuk meg konfettivel. 

atreatsaffair

Exit mobile version