A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
A narancs és a csokoládé mindig tökéletes kombináció!
Csokis-narancsos sajttorta
Fotó: iStock
Hozzávalók:
200 g széttört, csokoládés keksz
75 g vaj
4 nagy tojás
2 nagy tojássárgája
2 x 280 g krémsajt
140 g cukor
60 g tejszín
100 ml frissen facsart narancslé
Elkészítés:
A sajtkrémet simára kell keverni, majd hozzá kell adni a cukrot és a tejszínt, és tovább keverni az egészet, amíg sima lesz.
Egy kis lábasban a frissen facsart narancslét fel kell forralni, bele kell tenni az apróra tört csokoládét, és addig kell keverni, amíg lágy, sima masszává válik.
A narancsos-csokoládés masszát óvatosan és fokozatosan a sajtkrémes masszához kell önteni.
Ezután egyesével a masszához kell adni a tojásokat. Minden egyes tojást jól el kell dolgozni a masszában.
A csokoládés-narancsos-krémsajtos masszát óvatosan a vajas-kekszes alapra kell önteni, majd a torta mehet a sütőbe, körülbelül 45 percig kell sütni 180 fokon, légkeveréssel.