Tojáslikőrös keksz – pofonegyszerű és sokáig eláll

nlc | 2019. December 05.
Ha már elkészítettél egy hordóra való tojáslikőrt, próbáld ki ezt az édes, mámoros kekszet is! Duplán kerül bele a jóból!

A krémes, édes tojáslikőrt többnyire csak karácsonykor isszuk, akkor viszont rendesen, ugyanis tuti, hogy minden nagymama bekever néhány méretes üveggel! Ha a tojáslikőrből annyi van, hogy feltölthetnénk vele egy gyerekmedencét, kortyolgatás helyett másra is felhasználhatjuk: készíthetünk belőle például ilyen pofonegyszerű, omlós kekszeket.

A legjobb dolog, hogy duplán érkezik a boldogság, tojáslikőr ugyanis kerül a tésztába és a mázba is, a második legjobb pedig, hogy jó előre elkészíthető, hiszen légmentesen záródó dobozban sokáig eláll!

Hozzávalók:

A kekszhez:

A mázhoz:

Elkészítés:

1. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Ezután keverjük bele a tojáslikőrt is.

2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és szerecsendiót, majd keverjük bele a tojáslikőrös krémet fokozatosan adagolva.

3. A tésztából készítsünk 4 hengert, és fagyasszuk le éjszakára.

4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tésztából vágjunk fél centi vastag korongokat. 8-10 perc alatt süssük készre őket!

5. Készítsük el a mázat: először keverjük habosra a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojáslikőrt is, míg sűrű krémet nem kapunk. Vonjuk be vele a kekszeket és tegyük őket légmentesen záródó dobozba, hogy sokáig elálljanak.

Taste of Home

Exit mobile version