Mézeskalács

A karácsonyi szezon sztárja: tojáslikőr mousse

Kihagyhatatlan a karácsonyi ünnepekkor.

Tojáslikőr mousse

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál zselatin
  • 200 ml tejszín
  • 8-10 evőkanál tojáslikőr
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/8 teáskanál őrölt fahéj
  •  1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. A zselatint hideg vízben áztatjuk.
  2. A tejszínt felverjük, a tojásokat pedig habossá keverjük a cukorral.
  3. Ezután a tojásokat vízfürdőre tesszük és folyamatosan keverjük.
  4. Amikor besűrűsödik, kész.
  5. Amíg meleg, belekeverjük a kinyomkodott zselatint, majd hagyjuk hűlni.
  6. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, tojáslikőrt, fahéjat, szerecsendiót és vaníliakivonatot, majd a hűtőbe tesszük pár órára.

via

(Nyitó kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top