Isteni mézeskalácstekercsek, amiknek mindenki örülni fog

nlc | 2019. December 09.
Hiszen a legjobban úgyis mindenki egy finom, házi készítésű sütinek örül!

Ez a mézeskalács ihletésű fahéjas csiga pont jól megállja a helyét a munkahelyi vagy az iskolai karácsonyon, de egy kiadós karácsonyi brunch alkotóelemeként is el tudjuk képzelni. Máris mutatjuk, hogy készül!

Hozzávalók (12 tekercshez):

A tésztához:

A töltelékhez:

A krémhez:

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit. A tejet és a vajat melegítsük össze, majd adjuk a tésztához. Adjuk hozzá a tojást és a melaszt is, és robotgéppel dolgozzuk össze. A tésztát letakarva hagyjuk dagadni 1 órát.
  2. A töltelékhez keverjük össze a vajat a cukorral és a fűszerekkel. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel és vágjuk háromszögekre. Tekerjük fel csigákba, majd ismét hagyjuk 1 órát kelni. Ezután süssük ki 190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt.
  3. A krémhez keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a vaníliával. A melaszt a vízzel és egy kis cukorral keverjük el. Kenjük meg a tekercsek tetejét először a krémmel, majd csurgassuk rá a melaszt is.

countryliving

Exit mobile version