Karácsonyi csokis pandoro – a süti, aminek lehetetlen ellenállni

nlc | 2019. December 12.
A panettone unokatestvére a pandoro, azaz az aranykenyér, amit az olaszok ugyanolyan lelkesen fogyasztanak karácsonykor. Mutatunk egy szuper receptet, ami a pandoro felhasználásával készül.

Olaszországban elképzelhetetlen a karácsony panettone nélkül, de létezik egy nálunk ugyan kevésbé ismert, mégis ugyanolyan finom karácsonyi édességük is, ez pedig nem más, mint a pandoro. A neve szó szerint aranykenyeret jelent, és szinte mindig csillagformában készül. Ha sikerül beszerezned egyet, máris elkészítheted belőle a következő szuper receptet.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Vízszintesen vágd fel szeletekre a pandorót.
  2. Keverd ki a mascarponét a cukorral, és keverd hozzá a nutellát is. Kend meg vele a szeleteket, majd tedd őket toronyszerűen egymásra.
  3. Végül verd fel a tejszínt, és díszítsd ki vele a pandorót. A bogyós gyümölcsökkel tovább dekorálhatod a sütit. 

Ezen a videón végigkövetheted, hogy készül a sütemény:

cookist

Exit mobile version