Jamie Oliver egyik legjobb sütije – téli pavlova

nlc | 2020. December 23.
Sok olyan süti van, ami csak nyári gyümölcsökkel finom, de szerencsére van pár univerzális édesség, ami még a téli gyümölcsökkel is ugyanolyan jó. Ilyen a pavlova is, hála Jamie Olivernek, ugyanis megtaláltuk a tökéletes téli verziót.

 A forró csoki Jamie Olivertől nagy kedvenc, de pizzát is Jamie-módra sütünk egy ideje, mostantól pedig valószínűleg a kedvenc pavlovánkat is a sztárséf receptje szerint készítjük. 

Hozzávalók:

Elkészítése:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és kibélelünk egy 40×25 cm-es tepsit sütőpapírral.

2. A tojásfehérjéket egy tálba tesszük és közepes fokozaton addig verjük, míg a fehérjében hegyes, kemény csúcsok keletkeznek. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, és egy csipetnyi sót és tovább verjük nagyobb fokozaton, míg teljesen fehér és fényes nem lesz a hab. 

3. A habot a sütőpapírra kanalazzuk egy kb. A4-es papír méretű téglalapot formázva. Az előmelegített sütőbe toljuk és 60 percig sütjük, míg a külseje ropogós lesz, de a belseje még kicsit puha és ragacsos. Ha kész, hűlni hagyjuk.

4. A mogyorót száraz serpenyőben vagy egy tepsiben aranybarnára pirítjuk, majd ha kihűlt, durvára daraboljuk. A körtét feldaraboljuk. Kevés vizet egy lábasba öntünk a felszeletelt gyömbérrel együtt, és közepes lángon gyöngyözésig melegítjük. Lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a csokit, és folyamatosan keverjük egy kanállal, míg az egész fel nem olvad. A tejszínt a porcukorral és a vaníliamagokkal felverjük, míg sima, lágy csúcsok nem képződnek rajta.

5. A kihűlt habcsók-alapot tálcára helyezzük, megszórjuk a mogyoró felével, rákanalazzuk a tejszínhabot, meglocsoljuk a csokisziruppal, majd egyenletesen elosztjuk rajta a körtedarabokat. Megszórjuk a maradék mogyoróval és narancshéjat reszelünk rá.

via

Ünnepi ételek!

Exit mobile version