nlc.hu
Mézeskalács

Forralt bor ízesítés és recept

Pofonegyszerű fűszeres forralt bor

Tudod, hogy mikor kell citrommal, és mikor naranccsal készíteni a forralt bort? Eláruljuk!

Teljesen átfagyva érkeztünk haza a téli zimankóban? Irány a konyha, hiszen a gőzölgő italcsodákkal pillanatok alatt melegséget varázsolhatunk a hideg téli napokba. Még csak méregdrága masinákra sincs szükségünk. Elég egy kis fantázia és néhány alapanyag.

Hozzávalók:

  • 1 liter fehér- vagy vörösbor
  • 10-12 szem kockacukor
  • csipetnyi szegfűszeg
  • 4-5 rúd fahéj
  •  1 citrom reszelt héja
  • dió, mazsola

Elkészítése:

Dobjunk mindent egy lábosba, melegítsük fel max. 50 fokra (forralni tilos, mert az alkohol elillan) majd hagyjuk állni egy darabig, hadd barátkozzanak össze az ízek. Nem szükséges leszűrnünk. Sőt! Dobáljunk diót és mazsolát a poharak aljára – nem fogjuk megbánni.

Tipp: fehérbor esetén narancslével, vörösbor esetén citrommal ízesíthetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top