Marcipános szaloncukor
Hozzávalók:
- 35 dkg étcsokoládé
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg (mehet aszalt meggyel vegyesen) aszalt sárgabarack
Elkészítés
Az aszalványokat nagyon apróra kockázzuk, majd a marcipánba gyúrjuk. Ujjnyi méretű hurkát sodrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és a hűtőben kihűtjük.
Gesztenyés szaloncukor
Hozzávalók:
- 18 dkg + 20 a mártáshoz étcsokoládé
- 3 evőkanál meggylé
- 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítés
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a masszához keverjük a lével együtt. 20 percet hűtjük, majd ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.
Kókuszos szaloncukor
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál kókusztej
- 3 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kókusztejjel és a reszelékkel elkeverjük. Hűlni hagyjuk, hogy formázhatóvá váljon. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.