nlc.hu
Nyereményjáték Advent 2011
Olvasni jó

Olvasni jó

Öt kötet a Polc.hu kínálatából.

Schäffer Erzsébet kötetei

Olvasni jóA szőlővirág illata – ÚJDONSÁG
Történetek útközben

Schäffer Erzsébet

“Nem tudtam betelni a hajóval, a vízzel, a szemüveges fiú gondoskodásával. Akkor voltam először vitorláson, s először férfi közelében. Megcsapott valami a titokból, ami egy nőt és egy férfit összefűz, ami megremegteti a levegőt körülöttük, legyenek bárhol. Nem tudtam én semmit, ahogy most sem tudok sokkal többet. Vágy ez? Kérés? Test és lélek kíváncsisága? Kihajoltunk a víz fölé, aztán hanyatt feküdtünk, néztük a csillagokat. A karját a fejem alá csúsztatta. Beleremegtem. Nem mertem beszélni, csak odasúgtam.
– Miért Sarkcsillag a hajó neve?”

Rejtőzködő, mégis kitárulkozó “mesék” fűzére Schäffer Erzsébet tízedik kötete. Egy öreg szőlő, vonatkupék, vizek partja fogja keretbe vallomásos történeteit, melyekben most is az a bizalomból építkező csöndes, kíváncsian szemlélődő derű van jelen, ami könyveit oly sokak számára napi olvasmánnyá teszi. 

 

Olvasni jóSzeretetvár – ÚJDONSÁG
Unokáknak, szölőknek, nagyszülőknek

V. Kulcsár Ildikó

“Mindazoknak, akik gyerekként, szülőként, nagyszülőként sokat tévednek-hibáznak, mégis (mindig) talpra állnak. Mert örömben, bajban, fájdalomban – sikerben, kudarcban, feltápászkodásban – társuk marad: a szeretet!”

V. Kulcsár Ildikó pályafutása nyolcadik kötetében a családi viszonyainkról mesél a tőle megszokott iróniával, humorral és szomorkás mosollyal. A Nők Lapja egyéni hangú szerzője számtalan interjút készített neves-ismert emberekkel, sőt, koronás főkkel is. Mégis a hétköznapi emberek érdeklik leginkább. Az, hogy miként tesszük egymást boldoggá-boldogtalanná, és a család hogyan válik erős, védelmet nyújtó szeretetvárrá, vagy földi pokollá. Az olvasó mosolyog, nevet, könnyezik, és csak később veszi észre, hogy róla (rólunk, valamennyiünkről) szól a kötet.

 

Olvasni jó99 új tésztaétel – ÚJDONSÁG

Lajos Mari

Bár sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan, hogy a ma ismert tészta italicum. Méltóságát az olaszok adták meg, amikor mindennapi, becses étkük rangjára emelték. A mai napig első fogásként fogyasztják a tésztát, amely az ünnepi menüből sem hiányozhat. Ahány régió, annyi specialitás – az olasz tésztafélék és a belőlük készített ételek sokasága egyenesen lenyűgöző.
Mind a levesben főtt és abban tálalt pasta in brodo, mind a leszűrt és különféle mártásokkal, adalékokkal gazdagított tészta, a pastasciutta, értékes, laktató, könnyen emészthető táplálék.
Nem csoda, ha a száraztészták diadalútja napjainkban is töretlen, hiszen manapság az idővel versenyző háziasszonyok biztos menedéke. Ebben a könyvben olyan kipróbált, jobbára olasz tésztaételek receptjét igyekezett összegyűjteni a szerző, amelyek többsége nem egészen vagy éppen csak egy óra alatt elkészíthető. Szerepel, persze, néhány munkásabb, időigényesebb rakott és töltött, sőt frissen, házilag készített tésztából alkotott fogás is – ezeket tartalékolhatjuk az olyan alkalmakra, amikor a főzést kalandnak vagy éppen pihentető, szórakoztató, kreatív tevékenységnek tekintjük.

Olvasni jó

 

Arany Lacinak

Petőfi Sándor
Klasszikusok rajzfilmen sorozat

Petőfi Sándor egyik legnépszerűbb gyerekverse.

 

 

 

Olvasni jóŐrült világ

Dobray Sarolta

“Újságíró vagyok, s ez feljogosít minden merészségre, átlépni olyan világokba, amelyektől addig, azt gondoltam, betonfal választ el” – mondja Saci. Vajon hol van a “szerzői bátorság” határa? Mennyire lehet vagány és vakmerő az újságíró, aki utánajár egy különösen kockázatos, kacagtatóan bizarr, vagy szívszorítóan szép történetnek? Dobray Saroltát nem kell félteni az ilyen helyzetekben. Hihetetlenül bravúros, felfoghatatlanul merész riportjai olyan őrült világba kalauzolnak el bennünket, amelyről nem is gondolnánk, hogy mi magunk is benne élünk.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top