Programok

Hat kulisszatitok a Grease musicalről

Parádés szereposztásban szurkolhatunk újra Danny (Vastag Csaba) és Sandy (Görgényi Fruzsina) románcának. Országos turnéra indult a Grease musical.

1. Ilyen volt 20 évvel ezelőtt…

Az új Grease musicalt Szurdi Miklós rendezte, aki a legutóbbi, 20 évvel ezelőtti Grease-előadást is színpadra állította. “A szerelem és a szemérem évtizedek óta nem változott, de sokkal előrébb tolódott a szexualitás, akár csak a 20-30 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest is. A fiatalok nem változtak meg, de a kor, amiben élnek és a korban elfogadott normák sokat módosultak. Bizonyos kérdésekben jól, másokban rosszul. Olyan morális kérdéseket vet fel a darab, amik manapság talán meg sem fogalmazódnak a fiatalokban. Ez a musical arról szól, hogy 18 évesen hogyan kell, hogyan lehet megélni a szerelmet, abba belehalni és újraéledni. Habkönnyű dolog, de mégis utat mutat. Sok olyan nagyon egyszerű dolog van benne, amit túlbonyolítanak vagy éppen elfelejtenek a mai fiatalok.”

2. Fehér zoknit hord a magyar John Travolta is

“Sok mindenre felkészültem a jelmezem kapcsán, de arra nem, hogy fehér zoknit kell húznom. Hangosan felnevettem, amikor megláttam” – mondja Vastag Csaba, aki elismeri: a ’80-as években neki is volt olyan időszaka, amikor minden nadrághoz fehér zoknit húzott. “Mai ésszel visszagondolva röhejesen néztünk ki, de hát akkoriban mindenki úgy öltözött. Fura, de a musical hangulatában, az ’50-es évek amerikai középiskolás környezetében a fehér zokni nem okoz számomra akkora kulturális sokkot, mintha ma látnék meg valakit így az utcán.”

Hat kulisszatitok a Grease musicalről

3. Vastag Csaba letette a cigarettát

Az X-Faktor-győztes énekese a Grease című musical főszereplőjeként, Danny Zuko megformálójaként kénytelen volt ismét cigarettát fogni a kezébe. “Számomra óriási kihívás, hogy cigarettázva kell szerepelnem. Aktív dohányos voltam, de már jó pár éve letettem. Büszke vagyok, hogy sikerült leraknom, és egyáltalán nem akarok visszaszokni. Örülök, hogy jobban bírom az éneklést, és hogy a cigi nélkül másképp, sokkal intenzívebben érzem az ízeket” – mondja Vastag Csaba, aki néhány éve még egy dohányzás elleni kampányban is szerepet vállalt.

4. Danny És Sandy csókja

“Nem toljuk a nyelvünket egymás szájába, sőt valójában nem is csókolózunk” – állítja a Sandyt alakító Görgényi Fruzsina. A színésznő szerint nem jelent problémát szétválasztani a munkát és a magánéletet, így nem fordulhat elő, hogy valódi csók csattanjon a szereplők között. “A próba hevében olykor megtörténik, aminek esetleg nem kellene, de ebből egyikünk sem csinál problémát. Mindkettőnknek megvan a civil élete, nem akarjuk megbolygatni a másik hétköznapjait. Nagyon jó a kapcsolatunk Fruzsival, a színpadon kívül is barátok vagyunk, de nem szabad ennél többet belegondolni ebbe a kapcsolatba. Valóban nem csókolózunk, de azon vagyunk, hogy a nézők ezt higgyék. Ha sikerül, jól végeztük a dolgunkat” – mondja Vastag Csaba.

Hat kulisszatitok a Grease musicalről

5. Egy kis Piszkos tánc

Vastag Csaba – bár elsősorban énekesként ismeri az ország – nagyon sokáig táncos volt, méghozzá akrobatikus rock and roll bajnok. Nem volt meglepetés a stábnak, hogy profi táncosokat megszégyenítő ügyességgel teljesített a Grease táncpróbáin is. Csabi arra az emelésre a legbüszkébb, amiben hasonlóan emeli fel partnerét, Görgényi Fruzsinát, mint ahogy Patrick Swayze tette azt 28 évvel ezelőtt a Piszkos tánc című filmben Jennifer Grey-jel. Hogy mi történik a speciális emeléseknél, az sebészeti pontosságot igénylő munka, fogás és gyakorlás kérdése a Grease koreográfusa, Bakó Gábor szerint.

6. Próbán kívül is összejártak

Görgényi Fruzsina, Kiss Ramóna és Bugár Anna már korábban is ismerték egymást. “Nagyon jóban vagyunk, jókat szoktunk hülyülni. De azokkal a kollégákkal is nagyon jó viszony alakult ki, akiket csak most ismertem meg, olyan érzés, mintha már régóta együtt dolgoznánk. Összeszoktunk, nem túlzás, ha azt mondom: az átlagosnál is jobban megszerettük egymást. Előfordult olyan is, hogy spontán csaptunk egy görbe estét, elmentünk táncolni, iszogattunk, jókat beszélgettünk” – mesélte a színésznő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top