Tuti Tippek

Ajándékok csomagolása

Ajándékot kapni jó. Talán kicsit önzõnek tûnik ez az álláspont, de hozzáfûzném, hogy adni is jó. És akár adóról, akár kapóról van éppen szó, a csomagolás mindegyik oldalon emeli a meglepetés, várakozás és öröm szintjét. Ha pedig unod már a leértékelten vett csomagolópapírokat...







Kattints a képre!
Ajándékdobozok

Az ajándékok csomagolásának egyik legjobb és legegyszerűbb módja, ha egyszerűen bedobozolod őket. Így még a törékeny holmiknak sem eshet bajuk, ráadásul kifejezetten dekoratív csomagocskák sorakoznak majd a fa alatt.

A dobozok pedig lehetőleg ne legyenek egyformák, hanem minél különbözőbbek, színesebbek. Karácsonykor aztán igazán nem kell fukarkodni a színekkel, csillogással.

Ha bonyolultabb formájú dobozkára van szükséged, egyszerűbb, ha megveszed, és otthon már csak a díszítésnek állsz neki. Ha nincs időd, vagy kedved sokat pepecselni, ugyanezt megteheted az egyszerűbb formájúakkal is.

Ha viszont mégis szívesen nekilátnál,  itt találhatsz szabásmintákat. Vegyél sima kartonpapírt, válassz hozzá egy szép csomagolópapírt, amit ráragasztasz, és máris egyénivé tetted. A kész dobozt pedig díszítheted ízlésed szerint.

A díszítéshez használj bármit, ami éppen eszedbe jut, a szárazvirágoktól a masnikikg, gyöngyökig, fagyöngyig.






Kattints a képre!


Kis ajándékokhoz

Bármilyen, érdekes mintájú, szép színű szövet alkalmas arra, hogy kis zsákokat készíts belőle, varrással vagy anélkül. Egy szép masnival bármilyen kisebb ajándék ideális csomagolása lehet.


Csokival telt díszek

Édességekkel megtöltött kis dobozokat, felakaszthatsz a karácsonyfára is. Akasztót úgy készíthetsz hozzájuk, hogy egy nagyobb tűbe fűzött hímzőcérnát átvezetsz a doboz sarkán.


Csomagolhatsz szövetbe is

Hogy igazán szépen sikerüljön a csomag, először vágj ki vastag kartonból egy négyzetet, melyre rá tudod tenni ajándékot. Szabj ki egy kört egy erősebb szövetből, hogy átmérője ötszöröse legyen a négyzet egy oldalának.

Tedd az ajándékot a kartonra, majd helyezd el a szövetkorong közepén. Gyűjtsd össze redős formában a szövetet, és egy darab szalaggal erősen kösd meg. A további díszítés ismét csak a te ötleteiden, ízléseden múlik.








Kattints a képre!
Vidám masnik


Ha az ajándékainkra díszmasnit kívánunk kötni, a legváltozatosabb színű, izgalmas anyagokból készült szalagokat használjunk.


Masnikötési módszerek

Az alapmódszert használhatjuk a sima, a kettős és a kokárda-masni kötésénél is. A hurkokat tartsuk nyitottan, a keresztező részeket pedig enyhén húzzuk össze.


Alapmódszer 






1.
Bontsd ki a szalag egy részét, és az egyik végét hurkold vissza a szalag fölött. Hüvelyk- és mutatóujjaddal tartsd a helyén.


2. Alakítsd ki a második hurkot, a maradékot pedig hozd vissza a masni fölött, így középen X alakot kapsz.






3. Most készíts egy harmadik hurkot is, a szalag hosszabbik végét ismét elhozva a masni előtt.


4. Egy újabb hurokkal és a szalag végét ismét visszahurkolva a masni előtt, készíted el a második X alakot is. 







5.
Fogd össze ujjaiddal a szalagot, a széléről a közepe felé haladva.



6. A masni közepét egy darab vékony dróttal, vagy egy keskenyebb szalaggal kösd össze. Nyisd szét a hurkokat, és igazgasd el a masni lelógó végeit.



Többhurkos masni 






1.
Egy vékony szalagot, kötelet vagy fonalat hurkolj többször a kezed köré. Tartsd egyben a köteget, amíg kihúzod belőle a kezedet, majd középen megcsavarva képezz belőle nyolcas formát.


2. Egy másik ugyanilyen szalagot köss a közepére, és hagyd, hogy a végei hosszan lelógjanak. A masni hurkait húzd szét, a lelógó végeket pedig egy éles késsel göndörítsd be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top