Hozzávalók:
2 téglalap alakú piskótatorta
1 tubus cukrozott sűrített tej
1 üveg (málna, sárgabarack, eper stb.) lekvár
1 angelikagyökér
10 dkg mandulaforgács
20 dkg fehér csokoládéforgács
25 dkg tortadara
olvasztott csokoládé
fehér és rózsaszín marcipán
színes cukordrazsé
színes habcsók
1 szem zselés cukor
1. A kenyeret úgy szeleteljük fel, hogy az egyik piskótalapot be tudjuk fedni vele. Az egyik piskótát 4 lapra vágjuk, a lapokat lekvárral megkenjük, és egymásra rakjuk. A másik piskótát úgy vágjuk fel, hogy a házikó kúp alakú tetejét megkapjuk belőle.
2. Lapos, alufóliával kibélelt tepsibe tesszük a lekváros piskótát, a mézeskenyérszeletekkel befedjük úgy, hogy a szeleteket sűrített tejjel és lekvárral a piskótához ragasztjuk, és kissé oldanyomjuk.
3. Az angelikagyökér kandírozott szárából, leveléből ablakokat és ajtót formázunk, és lekvárral vagy sűrített tejjel a mézes szeletekhez ragasztjuk. Színes cukordrazséból mintákat készítünk az ablakok szélére, a kép szerint.
4. Elkészítjük a “tetőt”: a kúp alakú piskótát a házikó tetejére tesszük, és csokoládéval leöntjük (de vigyázzunk, a csokoládé ne folyjon le a ház “falára”!), és a mandulaforgácsokat egymásra téve, cserépszerűen befedjük. A “kéményhez” négyfelé vágott marcipánt teszünk a házikó tetejére, a közepébe pedig a zseléscukrot állítjuk. A házikó körül “kavicsos sétányt” csinálunk a kép szerint: fehér csokiforgácsot szórunk a tálcára, és a házikó elé piskótából “kavicsokat” rakunk.. A “sétány” széleit színes habcsókokkal díszítjük. A sétány körül szétszórjuk a csokidarát, a mézeskenyér szeleteiből és marcipándarabokból kerítést készítünk. Tálalásig hűtőbe tesszük.