Tuti Tippek

Jancsi és Juliska házikója

Hozzávalók:





• 1 mézes kenyér
• 2 téglalap alakú piskótatorta
• 1 tubus cukrozott sűrített tej
• 1 üveg (málna, sárgabarack, eper stb.) lekvár
• 1 angelikagyökér
• 10 dkg mandulaforgács
• 20 dkg fehér csokoládéforgács
• 25 dkg tortadara
• olvasztott csokoládé
• fehér és rózsaszín marcipán
• színes cukordrazsé
• színes habcsók
• 1 szem zselés cukor







Elkészítése:


1. A kenyeret úgy szeleteljük fel, hogy az egyik piskótalapot be tudjuk fedni vele. Az egyik piskótát 4 lapra vágjuk, a lapokat lekvárral megkenjük, és egymásra rakjuk. A másik piskótát úgy vágjuk fel, hogy a házikó kúp alakú tetejét megkapjuk belőle.


2. Lapos, alufóliával kibélelt tepsibe tesszük a lekváros piskótát, a mézeskenyérszeletekkel befedjük úgy, hogy a szeleteket sűrített tejjel és lekvárral a piskótához ragasztjuk, és kissé oldanyomjuk.


3. Az angelikagyökér kandírozott szárából, leveléből ablakokat és ajtót formázunk, és lekvárral vagy sűrített tejjel a mézes szeletekhez ragasztjuk. Színes cukordrazséból mintákat készítünk az ablakok szélére, a kép szerint.


4. Elkészítjük a “tetőt”: a kúp alakú piskótát a házikó tetejére tesszük, és csokoládéval leöntjük (de vigyázzunk, a csokoládé ne folyjon le a ház “falára”!), és a mandulaforgácsokat egymásra téve, cserépszerűen befedjük. A “kéményhez” négyfelé vágott marcipánt teszünk a házikó tetejére, a közepébe pedig a zseléscukrot állítjuk. A házikó körül “kavicsos sétányt” csinálunk a kép szerint: fehér csokiforgácsot szórunk a tálcára, és a házikó elé piskótából “kavicsokat” rakunk.. A “sétány” széleit színes habcsókokkal díszítjük. A sétány körül szétszórjuk a csokidarát, a mézeskenyér szeleteiből és marcipándarabokból kerítést készítünk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top