Tuti Tippek

Mit vegyünk a pasinak?

Az új szemlélet lényege, hogy legyünk praktikusak és csináljunk elméletet a vásárlásból. Ha az ajándékozási szokásainkat sikeresen ötvözzük nemi identitásunkkal, hegyeket vagyunk képesek megmozgatni életünk egyéb területein is.





Az ajándéktudatos vásárlás jelszava: „Légy olyan, mint ami akkor lennél, ha meg tudnád venni az ajándékot, amire egyébként nincs pénzed!”


Ha valami másra vágyunk, akkor kössük össze az ajándékozást egy otthon is elvégezhető önismereti tréniggel. Ne feledjük: a hatékony ajándékozás olyan művészet, amit akárki megtanulhat egy félórás identitásfejlesztő tréning segítségével. Vigyázat! A hatékony ajándékozás csak akkor sikeres, ha pontról pontra követjük az alábbi utasításokat.


Első lépésként csináljunk ajándéklistát! Fogjunk egy üres papírlapot és írjuk fel pasink nevét a jobb felső sarokba. Színezzük ki a keresztnevét piros, zöld és sárga filctollal. A vezetéknevet húzzuk alá lila tintával, kétszer. Ha pasink nevében az ’i’, ’ö’, ’ü’ betű található, rajzoljunk a pontok helyére kis piros szivecskéket.

Ha mindezzel megvagyunk, írjunk néhány sort a papírlapra, ami éppen az eszünkbe jut. A kozmetikus, recept, és a wellness szavakat nem használhatjuk. Gondolkodás közben tilos a hajvégeinket csavarni, mert ez a „Hogyan győzzük le kapaszkodóösztönünket?” című másik önismereti tréning témája. Az a lényeg, hogy gondolkodás közben ne érezzük magunkat frusztrálva. Ne feledjük: kapni öröm, de még nagyobb öröm adni.





Most következik a legnehezebb feladat. Próbáljuk megérteni, hogy pasink minek örülne a legjobban? Ha semmi sem jut az eszünkbe, képzeljük el a pasit mozgás közben.

Milyen tárgyakra lehet szüksége ekkor? Töltőtoll? Karmesteri pálca? Számológép? Fényképezőgéppel ellátott, polifonikus csengőhangos mobiltelefon? A londoni, tokiói időt mutató karóra? Thermokabát vagy inkább bozótvágó kés?

Ha végképp nem tudjuk, hogy mit ajándékozzunk a pasinak, akkor írjuk fel a papírlapra – vastag, alkoholos filctollal – az alábbi mondatot: „A pasimnak igenis szüksége van a karácsonyi zoknira, nyakkendőre, ingekre és borotvakészletre.” Próbáljunk racionális magyarázatot találni e mondatra. Ha ez nem megy, akkor gondoljunk arra: ezen tárgyakkal emelhetjük a pasi – egyébként alacsonyan lévő – komfortérzetét, javíthatjuk a társaságban való megjelenését és elősegíthetjük, hogy ne érezze magát elhanyagoltnak melletünk. Miután így megnyugtattuk magunkat, nyugodtan egészítsük ki a listát a boxeralsóval, atlétatrikóval, parfümmel. Igényesek vehetnek mellkas- és lábszár szőrtelenítő készüléket és zenélő fogkefét is.





Ha ezek után maradt bennünk némi bizonytalanság, akkor a technikai kütyük még mindig kéznél vannak. Nézzünk sok televíziós reklámot, hogy igazán egy férfi testére szabott ajándékot vásárolhassunk. Ne feledjük: az ajándéktudatos vásárlás vezérelve, hogy identitásunkat a pasink identitásának kialakításán keresztül érhetjük el. Vegyünk fel bankhitelt és szerezzünk be digitális fényképezőgépet, írható DVD lejátszót és MP3 lejátszót a kocsiba. Extraként vegyünk neki 50 GB memóriamodult a számítógépébe és 200 darab írható CD-t. Lepjük meg a pasit joystick-el! Ha később kiderül, hogy inkább az autóversenyes játékokat szereti, akkor versenyautókonzolt is vegyünk neki.





A karácsonyi ajándékozás után megkérhetjük a pasit, hogy próbálja ki az összes ajádékot. Szőrtelenítse mellkasát és lábszárát a mellkas- és szőrtelenítő készülékkel, használja a zenélő fogkefét, vegye fel a zoknit, a boxeralsót, az atlétatrikót, az inget. Fújjuk be a pasit parfümmel, majd állítsuk a karácsonyfa mellé, hogy le tudjuk fényképezni. Ha a pasi mosolya nem tűnik elég meggyőzőnek, adjunk rá egy nadrágot, kössük meg a nyakkendőjét, és ültessük a számítógép elé. Azonnal tapasztalni fogjuk a magatartásában bekövetkező változást. Tekintete bambán a monitorra mered, ujjai egérfogó pozícióba görbülnek, füle az élőbeszédre teljesen érzéketlenné válik. Sebaj, hívjuk fel vadonatúj mobiltelefonján a hálószobából és búgjuk sejtelmesen a telefonba: „Drágám, az új baby dollos hálóing van rajtam, amit tőled kaptam karira!” – és a siker garantált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top