Tuti Tippek

A tökéletes karácsonyfa

A tökéletes karácsonyfához mindenekelõtt szép fenyõfára van szükségünk. Hol lehet, és hol érdemes fenyõfát válogatni? Cikkünkbõl kiderül.





Vagy nekünk volt nagyon jó, karácsonyi kedvünk, vagy tényleg sok gyönyörű fát láttunk az idén. A csoffadt, falhoztámasztós fenyők kiárusítása várat még magára, ezért azt javasoljuk, lovagold meg az alkalmat, és vásárolj fenyőt most. Négy-öt fajta fenyő kapható városszerte: luc-, ezüst-, kanadai-, normann és feketefenyő, noha az utóbbi, a hosszú levelű, nehezen díszíthető fajta, csak itt-ott kapható. Azt hiszem, kiment a divatból. Új “márkával” is ismerettséget kötöttünk viszont, a concolor névre hallgató sűrű, nem hulló fával. Minőségben nem nagyon, árban viszont van szórás. A ravasz kereskedők egy része nem méterre kínálja fáit, hanem darabra, keresztülhúzva ezzel körültekintő fenyővásárlók és újságírók árösszehasonlítási terveit. De mi vittünk magunkkal centit. És most lássuk a medvét.


























































vásárlási hely


fajta

ár/m
Kolosy tér, Óbuda kolorádó 5000
kanadai 2500
luc 1500-1700
Lehel téri piac cserepes nordmann 3400
vágott nordmann 3500
luc 2000
Blaha Lujza tér ezüst 3700
nordmann 4000
luc 1600
Fehérvári úti piac nordmann 5000
luc 1000
ezüst 4000
Batthyány Lajos tér ezüst 2000
nordmann 3400
concolor 5000







kanadai fenyő






concolor fenyő






nordmann fenyő

 


 


 


 


 


 


 








ezüstfenyő






kolorádó fenyő






lucfenyő


















Idén is kaphatóak – város- és vidékszerte – visszaváltható fenyőfák, douglas és ezüst. A 3-3500 forintos vételi árból visszaváltáskor 1-2000 jár vissza. A környezetre érzékeny ünneplők pl. a Moszkva vagy a Nyugati téren juthatnak hozzá a fákhoz. Bővebb infó a HuMuSz honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top