Tuti Tippek

Szenteste a stúdióban – Erõs Antónia

Erõs Antónia a magánéletben pont olyan összeszedett, mint a képernyõn. Az ajándékokat idõben megveszi, fõz, vásárol, de még így is akad egy néhány évvel ezelõtti „majdnem elszúrtuk" karácsonyi emléke.




– Nálunk a szenteste napja a lázas készülődés jegyében telik. Ilyenkor együtt a család, főzünk, fát díszítünk. Pár éve történt: egyszer csak látom, férjem riadt arccal felpattan, és azt mondja: ne haragudj, de valamit el kell intéznem. Ezzel távozott. Furcsállottam, de hát menjen, ha akar. Akkor sem kérdeztem semmit, amikor visszajött, a hússütéssel voltam elfoglalva. Csak este derült ki, hogy az egy hónappal azelőtt megrendelt ajándékomat felejtette el elhozni az üzletből. Szenteste napján, délelőtt jutott eszébe! Rohant, és megszerezte a bőr filofaxot, amire nagyon vágytam. Persze kaptam mást is, de az volt a fő ajándékom. Én soha nem hagyom az utolsó pillanatra a vásárlást, ő sem, de akkor így alakult


– Idén a szentestét kettesben töltjük Budapesten, nem utazunk haza a szüleinkhez, mert dolgozom. A szerkesztőségben is feldíszítjük a szobát, néhányan hoznak az otthoni karácsonyi sütiből. Az adás is ebben az ünnepi hangulatban zajlik. Egyáltalán nem terhes bent lenni, még jól is esik, hiszen Szellő Istvánnal mi kívánunk este boldog ünnepeket a nézőknek. Mivel ezen a napon nincs késő esti híradó, hét után hazamegyünk. Reggel korábban kezdem a készülődést, bevásárolok. Megfőzöm a vacsorát, hogy este már csak melegíteni kelljen. Feldíszítem a fát, a férjem a szaloncukor kötözgetésében segít. Az ajándékozás is csak este lesz, kibírom, szeretek várakozni. Karácsony első napján is dolgozom, de 26-án megyünk haza Szigetvárra és Pécsre, a férjem családjához.





– Nem főzök naponta, de amit akarok, arra képes vagyok. Karácsonykor mindig olyan ételt készítek, amit a családból mindenki szeret. Például húslevest marhahúsból. Sütök csirkemellet, mert a férjem a száraz, fehér húsokat szereti. Krumplipürét készítek hozzá, tejjel, és soha nem porból! A fokhagymás, tejfölös uborkasaláta se hiányozhat. Persze desszert is kerül az asztalra, többnyire gyümölcssaláta, mert azt én is megehetem.


Antónia kedvence

– Szenteste napján, ha kifutok az időből, ezt készítem, mert könnyű, gyors, és nagyon finom! Olivaolajjal két kanál lisztből világos rántást készítek, és megfuttatok benne 6-8 szétnyomkodott fokhagymagerezdet. Felengedem 5 deci vízzel, 7 deci tejjel, és 2 deci főzőtejszínnel. Kis fehérborssal, szerecsendióval fűszerezem, és dobok bele két húsleveskockát. Végül belemorzsolok 10-15 deka márványsajtot. Nem kell sózni, viszont aki szereti, megbolondíthatja pici pálinkával.

Forrás: Meglepetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top