Tuti Tippek

Szépségnap

Ha már túl vagy a bevásárláson, mindent hazacipeltél, átvágtad magad a tömegen, megsütötted a sütiket, de még elõtted áll a karácsonyi vacsora, nem árt, ha kipihened magad. És megszépíted egy kicsit, hogy ne legyen szebb nálad a fa.





Tarts egy szépségnapot, ha teheted, húzd ki a telefont, zárd be az ajtót, és engedj magadnak egy kád vizet. Ha nem is végeztél még minden teendővel, most felejtsd el őket, holnap kipihenten, fittebben állhatsz újra csatába.

Legyen az első lépés a fürdő. A mi javaslatunk a mézes-tejes változat. Ez nyugtat, táplálja a bőröd. Ha van kedved, kedvenc illóolajoddal is megbolondíthatod az illatokat és érzékeidet.

Amíg a kádban ülsz, remekül hat a fürdő párás levegőjében egy hajpakolás is. Ha ebből is a természetes változatokra utazol, vedd le a polvról az olívaolajat, a tojást. Ha szőke vagy, a kamilláról se feledkezz meg!

Ha már eleget ültél a meleg vízben, jöhet egy leöblítő tusolás, esetleg a kedvenc bőrradíroddal. A testápolót ne felejts el, és így már illatos, bársonyosan sugárzó bőrrel várhatod a sok ajándékot.

Ne feledkezz meg arcodról sem!

Ez itt most a pakolások napja. Ezek táplálják, ápolják a legjobban bőrödet, akármilyen gondod is van vele. Hatásukat még jobban kifejtik, ha előtte gondosan leradírozod az elhalt bőrsejteket.






Íme néhány recept otthon is elkészíthető pak olásokról:

Frissítő pakolás

• 3-4 kanál túró  
• 2 kávéskanál méz
Keverjük össze jó alaposan a túrót és a mézet, vigyük fel az arcra. 15-20 perc múlva langyos vízzel öblítsük le, és töröljük át az arcot a bőrtípusnak megfelelő arcvízzel.
Befejezésül kenjünk fel vékony rétegben hidratálókrémet.







A bőr feszességét növelő pakolás


• 1 tojásfehérje,
• pár csepp citromlé
Keverjük el a tojásfehérjét a citromlével, majd verjük kemény habbá. Vigyük fel az arcra és a nyakra, majd tíz perc után mossuk le, töröljük át a bőrtípusnak megfelelő arcvízzel a bőrt.
Végül kenjük be hidratálókrémmel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top