nlc.hu
Tuti Tippek
Blog help

Blog help

Főmenü
Az oldal tetején lévő navigációs csíkból a következő funkciókat érheted el:
Adatlap: Itt az oldalon, a névjegyben megjelenő adataidat módosíthatod.
Kérdezz-felelek: Itt az olvasók neked feltett kérdéseit olvashatod, és válaszolhatsz rájuk.
BLOG: Itt a saját on-line naplódat szerkesztheted, és elolvashatod a bejegyzéseidhez fűzott olvasói megjegyzéseket.
Linkajánló: Itt a számodra érdekes linkeket gyűjtheted össze. Ezek a linkek az aktuális oldalon jelennek meg.
Blogajánló: Itt az érdekesebb blogbejegyzéseidet gyűjtheted össze, amelyek a linkajánlóhoz hasonlóan az aktuális oldalon jelennek meg.
Aktuális: Itt állíthatod össze az aktuális oldaladat.
GYIK: Itt összegyűjtheted az érdekesebb kérdéseket a kérdezz-felelekből.
Képgaléria: Itt töltheted fel a képeidet.

Adatlap

Itt az oldalon, a névjegyben megjelenő adataidat módosíthatod.
Amelyik mező mellett bejelölöd a ne jelenjen meg az oldalon feliratú checkboxot, annak a tartalma csak a szerkesztőség számára lesz elérhető.
Minden mezőnek limitált a hossza. A limitek akövetkezők:
Név: 50 karakter
E-mail: 35 karakter
Foglalkozás: 50 karakter
Cím: 35 karakter
Telefon: 35 karakter
Fax: 35 karakter
Url: 35 karakter
Elérhetőség: 30 karakter
Szponzor: 20 karakter
Mottó: 200 karakter
Bemutatkozás címe: 35 karakter
Bemutatkozás: 4000 karakter

A szponzor csak akkor jelenik meg az oldalon, ha a szerkesztőségben szponzorált szakértőként vagy regisztrálva.
Az url és a szponzor url mezőben a címnek nem kell http://-el kezdődnie, de ajánlott.

Kérdezz-felelek

Az oldalon az olvasók kérdéseit láthatod fordított időrendi sorrendben, azaz a legutolsó kérdés van legfelül. A szürke hátterű kérdéseket már megválaszoltad, a megválaszolatlan kérdések háttere sárgásbarna. Ezekre a válaszol linkre kattintva válaszolhatsz.
A kérdéslistában a bordó sorban található a kérdező neve, a kérdés dátuma és ideje és a kérdés sorszáma zárójelben. Alatta bolddal a kérdés tárgya, ezalatt pedig a kérdés található.
A válaszadás ablakban írhatod meg a választ és a preview gombra kattintva kaphatsz előnézetet róla. Előnézetet csak az elküld gomb megnyomása előtt kérhetsz. A válaszodat az elküld megnyomása után már nem tudod módosítani.

BLOG

Lista
Itt láthatod a blogbejegyzéseidet. A még nem aktív blogbejegyzések címe linkel, a linkre kattintva az adott blogbejegyzést módosíthatod. A már aktív blogbejegyzések utólag nem módosíthatók.
Új blogbejegyzést a jobb felső sarokban található új bejegyzés linkre kattintva kezdhetsz.
A listában a HSZ>> link visz a blogbejegyéshez tartozó olvasói megjegyzések listájához. A link mellett láthatod, hogy a bejegyzéshez hány hozzászólás született, és az utolsó hozzászólás dátumát.
A preview gombra kattintva előnézetet kaphatsz a bejegyzésről.

Szerkesztő felület
A szerkesztő felületen két hasábot láthatsz. A bal oldali hasábban szerkesztheted az aktuális bejegyzést, a jobb oldali hasábban pedig képeket tölthetsz fel a blogbejegyzésekhez.
A szerkesztő felületen adhatod meg a címét, leadjét és szövegét a bejegyzésnek. A cím maximális hossza 150 karakter és az oldalon egy sorban jelenik meg. A lead maximális hossza 250 karakter, és ebben használhatsz entereket a szöveg tagolására. A szövegben a leadhez hasonlóan használhatsz entereket, és ide lehetőséged van linkeket és képeket beilleszteni.
Linket beilleszteni úgy tudsz, hogy azt a szövegrészletet, ami szeretnéd, hogy linkeljen egy [link ] és [linkvege] “tag” közé teszed, ahol az helyére azt a címet kell beírni, ahova a linknek mutatnia kell. Például a “[link http://www.nlc.hu] Nők lapja c@fe [linkvege]” szöveg beírása a szövegben létrehoz egy linket, ami az nlc@fe oldalára mutat, és a szöveg, ami linkel a Nők lapja c@fe. Ha nem vagy benne biztos, hogy jól illesztetted be a linket, akkor a preview gombra kattintva ezt is leellenőrizheted. Fontos: a [linkvege] szövegben nem é hanem e betű van. Az url-ben pedig a http:// használata nem kötelező, de ajánlott.
Kép beillesztéséhez először a jobb oldali hasábban fel kell töltened a képet. A kép címe bármi lehet, az oldalon nem fog megjelenni, csupán számodra jelenthet segítséget. Feltölteni minimum 75×75 pixeles képet tudsz, ha ennél kissebbet próbálsz meg feltölteni, akkor hibaüzenetet kapsz. A maximális képméret 150×150 pixel, ha ennél nagyobb képet töltesz fel, akkor a rendszer a képet arányosan lekicsinyíti úgy, hogy a 150×150 pixeles négyzetbe pont beleférjen. Például ha egy 300×200 pixeles képet töltesz fel, akkor az 150×100 pixeles lesz.
Ha feltöltötted a képet, akkor a szövegbe beilleszteni úgy tudod, hogy a beillesztés alatt szögletes zárójelben levő szöveget bemásolod, a zárójelekkel együtt. A kép a szövegben ott fog megjelenni, ahova ezt a beillesztési kódot bemásoltad.
A kiválaszt leadképnek linkkel a bloghoz az aktuálisban megjelenő képet választhatod ki. Ez a link csak akkor jelenik meg, ha a feltöltott képnek legalább az egyik mérete nagyobb, mint 100 pixel.
A blogbejegyzésnél megadhatod, hogy mikor jelenjen meg az oldalon. Ennek segítségével elkészíthetsz előre bejegyzéseket, amik később jelennek meg. Megjelenés idejének nem adhatsz meg múltbeli időpontot, ha véletlenül mégis azt adnál meg, a rendszer automatikusan az aktuális dátumra és időre állítja.
A blogbejegyzésedet az OK gomb megnyomásával mentheted el, de amíg nem véglegesíted, addig az oldalon nem jelenik meg.
Véglegesíteni a véglegesít gombra kattintva tudod a bejegyzést. Ezután a bejegyzést már nem szerkesztheted. A véglegesített blogbejegyzés a megjelenés idejének beállított időpontban jelenik meg az oldalon.
A blogbejegyzés az oldalon megjelenő tartalma az lesz, ami a gomb megnyomasakor a szövegben van. Ha az utolsó mentés óta módosítottál rajta, akkor a véglegesít gomb megnyomása előtt javaslom, hogy ments egyet, kérj előnézetet és csak utána véglegesítsd a bejegyzést.

Linkajánló

Itt vihetsz fel linkeket, és válogathatod össze azokat, amik ezek közul megjelennek az aktuális oldalon.
Új linket felvinni, vagy a régieket módosítani a Linkek menüpont alatt tudod. Az első és az utolsó sorban levő új link menüpont alatt viheted fel az új linkeket, a kettő között pedig módosíthatod a régieket. A link szövegének a maximális hozza 50 karakter, az url-é 255 karakter.
A felvitt linkek közül a linkajánló menüpont alatt válogathatod ki azokat, amik az aktuális oldalon megjelennek. Az oldalon egymás mellett 2 select boxot láthatsz. A jobb oldaliban az összes linked láthatod, a bal oldaliban pedig az aktuális oldalra kiválasztottakat. A jobb oldaliban kiválasztott linket a beilleszt gomb megnyomásával másolhatod át a bal oldalra. A bal oldali listában a kiválasztott linket a fel és a le gomb megnyomásával mozgathatod, a töröl gombbal pedig törölheted. Az OK gomb megnyomásával mentheted el a listát.
A linkek oldalon akárhány linket felvihetsz, de az aktuális oldalra ezek közul csak 12-őt tehet ki. Ha a listába ennél többet tennél be, akkor csak az első 12-őt menti el, az azutániakat nem.

Blogajánló

Itt a linkajánlóhoz hasonló módon válogathatsz össze maximálisan 12-őt a blogbejegyzéseidből, amik az aktuális oldalon jelennek meg. A jobb oldali listában az összes blogbejegyzésedet láthatod, a bal oldaliban pedig azokat, amik megjelennek majd az oldalon.

Aktuális

Az aktuális oldalra 2, 3 vagy 4 blogbejegyzésed teheted ki, és az oldal alján jelennek meg a linkajánlóban és a blogajánlóban kiválasztott linkjeid.
A kiválasztott blogbejegyzéseid kétféleképpen jelennek meg. Szimpla feles és dupla feles boxban.
A szimpla feles boxban a blogbejegyzés címe, leadje és leadképe jelenik meg. A blogbejegyzés címe linkel a blog oldaladon ugyanerre a bejegyzésre. Szimpla feles boxba csak olyan blogbejegyzést választhatsz ki, amihez választottál leadképet.
A dupla feles boxban megjelenik a blog címe, leadje és a szövege is, de nem lehet benne kép. Ide csak olyan blogbejegyzést választhatsz ki, amelyiknek a szövegébe nem illesztettél be képet.
Az aktuális oldalad négyféle elrendezésű lehet: 2 dupla feles box egymás mellett, 1 dupla feles box a bal oldalon, mellette a jobb oldalon 2 szimpla feles box egymás alatt, az előző fordítva úgy, hogy a dupla feles box a jobb oldalon van és lehet 4 dupla feles box mind a két oldalon, kettő-kettő egymás alatt. Az aktuális menüpontra kattintva először ebből a négy elrendezésből választhatod ki a számodra szimpatikusat.
A mehet gomb megnyomása után megjelenő táblázatban az egyes helyekre kerülő blogbejegyzést választhatod ki, és a mehet gomb megnyomásával mentheted el. A mentés után a preview gomb megnyomásával megnézheted, hogy hogy fog ez megjelenni az oldalon.

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

Itt választhatod ki az érdekesebb olvasói kérdéseket. A kiválasztott kérdéseknek adhatsz egy címet, a GYIK oldalad ezeket a címeket listázza ki, és minden egyes cím a hozzá tartozó kérdésre linkel a kérdezz-felelek oldaladon.
A bevezető szöveg az oldaladon a kérdések listája felett jelenik meg. Itt leírhatod, hogy miért éppen ezeket a kérdéseket találod érdekesnek.
Új kérdést a listához az Új GYIK bejegyzés formon vihetsz fel. A cím mezőbe irhatod be a címet, amivel a gyik oldalon megjelenik a kérdés, a kérdés tárgy select boxból pedig kiválaszthatod a hozzá tartozó kérdést, amire a cím linkelni fog.
Egy már beillesztett bejegyzést úgy módosíthatsz, hogy kiválasztod a GYIK listából a bejegyzést, és utána a módosítás formon átírhatod a szöveget és megváltoztathatod a hozzá tartozó kérdést. A változásokat a módosít gomb megnyomásával mentheted el.
A GYIK listában a kiválasztott bejegyzést a fel-le gomb megnyomásával mozgathatod és a töröl gombbal törölheted. Az OK gomb megnyomásával pedig elmentheted a listát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top