Tuti Tippek

A terítés etikettje

Teríteni nem nehéz. Vagy mégis? Hiszen a terítésnek is vannak szabályai. Bizony könnyû összekeverni a sok üvegnemût és a számtalan evõeszközt. Ha nem tudod, hova kell tenni a borospoharat vagy a desszertes villát, olvasd el összeállításunkat.

Ha egy komplett menüben gondolkozunk, akkor előételnek, levesnek, főételnek és desszertnek terítünk.












 1. Zsemlyés tányér
 2. zsemlyés kés
 3. előétel villa
 4. főétel villa
 5. vacsora tányér
 6. főétel kés
 7. leveses kanál
 8. előétel kés
 9. desszert kanál
10. desszert villa
 11. vörösboros pohár
 12. vizespohár
 13. fehérboros pohár















 
























Poharak

Nem kell valamennyi poharat felhasználnod, ha el akarod kápráztatni vendégeidet. Néhány jól megválasztott pohár megteszi a hatást: végy vörös- és fehérborosat, egy vizespoharat és esetleg egy desszertborosat.









  1. fehér boros
  2. vörös boros
  3. bordeaux-i
  4. burgundy
  5. pezsgős   6. vizes






























  1. koktél
  2. hígított tömény ital
  3. sörös
  4. konyakos
  5. desszertboros   6. whiskys












Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top