nlc.hu
Tuti Tippek
Lendülj formába!

Lendülj formába!

A december a karácsonyi készülõdés jegyében telik. Ám mire célhoz érünk, gyakran nem a boldogság, hanem a kimerültség sugárzik arcunkról. Ha napról napra követed tanácsainkat, az adventi idõszak végére kirobbanó formában várhatod a szentestét.






1.
Az első héten igyekezz javítani állóképességeden, ami jól jöhet majd, amikor az utolsó pillanatban kell ajándékok után rohangálnod. Kezdd húsz perces futás és tempós séta váltogatásával, napról-napra növelve az iramot és az időtartamot. Mindig az orrán keresztül szívd be a levegőt, nehogy megfázzon a torkod a hidegben.

2. Lásd el a szervezetedet megfelelő mennyiségű energiával, hogy jobban bírd az egyre növekvő edzésadagokat. Futás után kortyolgass fűszeres-kefires sportitalt: keverj össze 1dl kefirt, 2 evőkanál finomra aprított fűszernövény-keveréket bazsalikomból, mentából, petrezselyemből, snidlingből; adj hozzá kevés citromlevet, majd hígítsd fel szénsavas ásványvízzel.

3. Ha nincs kedved a szabadban kocogni, irány az edzőterem! Próbáld ki az ellipszistrénert! A futó- és síelő mozdulatok kombinációjával, a kar, a váll, a törzs és a lábak izmainak igénybevételével hatékonyan megdolgoztathatod a testedet. Legalább fél óráig tartson a tréning.

4. Ne felejts el időben bejelentkezni a fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz, hisz’ karácsony előtt mindenki szépülni akar majd, és ilyenkor már nehezebb időpontot kapni. A hajfestést és körömápolást semmiképpen ne hagyd az utolsó pillanatra, hiszen az ünnepekig meg kell szoknod az új színt és fazont, ráadásul így még van idő az esetleges javításra is.

5. Akár otthon is belefoghatsz arcbőröd ragyogóvá varázslásába. Heti egyszeri arcgőzölés egészséges színt és természetes ragyogást kölcsönöz bőrödnek. Tölts egy tálba 1 liter forrásban lévő vizet, adj hozzá 2 csepp teafa-, egy-egy csepp zsálya-, citrom- és rózsaolajat. Tisztítsd meg arcodat, teríts egy nagy törölközőt a fejedre, majd hajolj a tál fölé 5-10 percre. A fellazított hámréteget bőrradírral távolítsd el.

6. Lepd meg magadat gumiszalaggal, segítségével ugyanis számtalan hatékony gyakorlatot végezhetsz el. Kezdd popsiformálással! Állj egy szék mögé, lazán támaszkodj a támlájára. Köss hurkot a szalagból a bokád körül, egyik lábadat emeld nyújtva hátra, hogy lábujjaid érjenek a talajra, a szalag pedig kifeszüljön. Farizmaid megfeszítésével emeld meg a lábadat, majd engedd vissza. Kezdők 4×20, haladók 8×20 ismétlést végezzenek mindkét lábbal.

7. A gránátalma segít úrrá lenni az edzések és a készülődés okozta kimerültségen. Serkenti a szívműködést, elűzi a fáradtságot. Kapard ki a héjból az apró magokat, pépesítsd, majd szűrd le. Naponta háromszor fél pohárral fogyassz belőle.

8. A nap végére rendszerint úgy érzed, majd’ leszakad a hátad? A hátizmok erősítésével csökkenthető a fájdalom, a mindentudó gumiszalag ilyenkor is jól jön. Feküdj hasra, lábaidat nyisd kis terpeszbe, karjaidat nyújtsd előre és fogd feszesen a félbehajtott szalagot. Emeld meg törzsedet, közben húzd szét a szalagot, majd térj vissza kiinduló helyzetbe. Ügyelj, hogy lábaid a talajon maradjanak, a szalagot pedig végig feszesen tartsd. Kezdők 3×10, haladók 5×10 ismétlést végezzenek.

9. Ha nincs időd órákat várni a fodrásznál, otthon is készíthetsz hidratáló hajpakolást. 3 tojás sárgáját keverj el 3-3 evőkanál szója- és avokádóolajjal, 1 kiskanál mézzel és almaecettel. A keveréket a nedves, megmosott hajra vidd fel, csavard hajadat fóliába, majd meleg törülközőbe, közben fél órára pihenj le. Enyhe, illatanyagmentes samponnal öblítsd le a pakolást.

10. Alaposan megdolgoztathatod hasizmaidat, ha fokozatosan nehezíted a hagyományos hasprés-gyakorlatok kiinduló helyzetét. Kezdj hanyattfekvésben, talpadat támaszd a talajra, kezed tedd tarkóra, így emeld meg mellkasodat, majd engedd vissza. Kezdők 2×20, haladók 3×20 ismétlés után emeljék meg lábukat derékszögben behajlítva, majd ugyanennyi ismétlés után nyújtva a magasba.

11. Szervezz családi vagy baráti összejövetelt, és süss a vendégeknek tököt. Jellegzetes téli illattal és jó hangulattal tölti meg a lakást, emellett a benne levő A-vitamin, kalcium, foszfor és magnézium együttes hatása különösen jótékony a szervezetre. Gyógyítja a megfázást, enyhíti a nyálkahártyák gyulladását, segít az allergiás rohamok leküzdésében, és jó hatással van a szívműködésre.


További tippek a decemberi Wellness magazinban»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top