nlc.hu
Tuti Tippek
Ajándékötlet az utolsó pillanatra

Ajándékötlet az utolsó pillanatra

A karácsonyi készülõdésben könnyen megesik, hogy megfeledkezünk egy barátról, akinek az utolsó pillanatban kell kitalálnunk valami meglepetést. Ilyen vész esetére ajánljuk ezt a gyorsan elkészíthetõ ajándékot.

Alapanyagok, kellékek:
• HP “iron-on-transfers” felvasalható nyomtatópapír tintasugaras nyomtatóhoz
• pamutpóló
• vasaló
• olló





1. Előkészítés
Töltsük le a hópehelymintákat, de szerkeszthetünk magunk is hasonlókat. A kiválasztott motívumokról készítsünk nyomatot a HP nyomtatóhoz mellékelt HP Photo & Imaging segédprogram segítségével, a következő beállításokkal: a képbeállítás legyen tükrözött, a nyomtatási minőséget állítsuk a legjobbra, és a papírbeállításnál a felvasalható iron-on-transfert válasszuk. A képet tintasugaras nyomtatóval nyomtassuk a HP “iron-on transfers² papírra. Vágjuk körbe a hópelyheket és a feliratokat.






2. A felvasalás

Tervezzük meg a hópihék, a betűk, a szavak elrendezését, és helyezzük őket színükkel lefelé a pólóra. Állítsuk pamutfokozatra a vasaló hőmérsékletét, majd vasaljuk a motívumokat az anyagba (1-3 perc). Miután kihűlt, húzzuk le a felvasalóréteget a mintáról. Akkor végeztünk jó munkát, ha a motívum szélei nem pöndörödnek fel, és az anyag textúrája kissé átüt a nyomaton.







Figyelem:

A HP PSC 2355 tintasugaras nyomtató nemcsak nyomtatásra, de szkennelésre és fénymásolásra is használható, ezért papírképről ugyanúgy készíthetünk textilre vasalható nyomatot, mint digitális fotóról. HP iron-on felvasalható transzferpapír csak tintasugaras nyomtatóban használható!

Alapanyagok:
• HP “iron-on-transfers² papír, 4400 Ft/10 db A4-es lap (hipermarketek, műszakicikk-áruházak)








Letölthető minták:

Szelíd hóvihar
Hópelyhes sorminta
Hóhahó

Szükséges szoftver: Acrobat Reader

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top