nlc.hu
Tuti Tippek
Karácsonyi programajánló

Karácsonyi programajánló

December 1–23-ig igazi karácsonyi hangulatban gyönyörködhetnek a Szegedre látogatók: lesz kézmûves vásár, kürtõslalács, forralt bor. De hogy a budapestieket se hagyjuk ki, nekik egy gyönyörûszép karácsonyi koncertet ajánlunk a Mátyás-templomban, Handel zenéjével. A koncerten adományokat gyûjtenek a dévai Gyermekotthon részére.





IV. Karácsonyi Ünnepi Hetek Szegeden

A hagyományos szegedi adventi kézműves vásár (V. Karácsonyi Ünnepi Hetek) a Dóm térről a város frekventáltabb helyszínére, a Dugonics térre költözött az idén. November 27-étől december 23-áig a Dugonics téren kínálják portékáikat Kárpát-medencei kézművesek, mesteremberek. A látogatók az elmúlt években megszokott igényes, a korszellemnek is megfelelő iparos, kézműves és népművészeti termékek közül válogathatnak. A “napfény városa” decemberben is várja látogatóit, a pezsgő hangulatú kézműves vásárok vendégei kürtöskaláccsal, forralt borral múlathatják az időt, mesélhetnek az elmúlt nyárról a korábbi látogatók által már jól ismert és szeretett máglya tüze mellett.

Egy másik szegedi különlegesség szintén az adventi időszakban a Szabad téri képzőművészeti tárlat. A szegedi belváros másik központi tere a Kaluzál tér, ahol az idén először, november 27. és december 23. között szegedi képzőművészek mutatják be munkáikat. A festők, grafikusok és iparművészek mellett ott lesznek a fotósok is. Természetesen vásárolni is lehet, de ez elsősorban mégsem “bazár”, hanem csillagtetős galéria, ahová elsősorban nézelődni, gyönyörködni járunk.

A programhoz kapcsolódóan december 24-én, pénteken a Roosevelt téri halászcsárdában karácsonyi szentölt halászlé vásárt rendeznek 

• • •


Budapesten, a Mátyás-templomban december 21-én, kedden, 19:30 órakor jótékonysági koncert lesz a dévai Gyermekotthon részére. A műsoron G. F. Händel: Messiás című zeneműve hallható.





Közreműködik:
A Bécsi Egyetem Ének- és Zenekara
Vezényel: Vijay Upadhyaya

Előtte a budapesti Szent István Gimnázium kórusa Verdi: Nabucco – Szabadság kórus és Csajkovszkij: Altatódal c. művével mutatkozik be. Karnagy: MILOFERNI LÁSZLÓ.

Az esemény fővédnöke: MÁDL DALMA asszony
Házigazda: Dr. VARJÚ IMRE várplébános

A belépés díjtalan, az est folyamán összegyűlt adományokat a dévai Szent Ferenc Alapítvány részére adják át.

Az esemény fő támogatói:
PONT-TERV Rt., RODEN Mérnöki Iroda Kft.
A kórus és a zenekar a fellépést ingyenesen vállalta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top