Hozzávalók:
1 kg halaprólék
5 dkg zsír
1 nagy fej vöröshagyma
csípős pirospaprika, só
1,5 kg pontyszelet
2-2 paprika és paradicsom
20 dkg leveszöldség
1 kis cseresznyepaprika
fél kg burgonya
2 dl száraz fehérbor
1 babérlevél
4 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A bográcsban felhevített zsírra vetjük az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Meghintjük paprikával, megsózzuk, és beletesszük a halaprólékot. 3 dl vízzel felengedjük, beletesszük a paprikákat, a paradicsomokat, a megtisztított leveszöldséget és cseresznyepaprikát.
Ha megfőtt, kivesszük a zöldséget, a többit átpasszírozzuk. Az így nyert alaplébe beletesszük a pontyderékszeleteket, a megtisztított, feldarabolt burgonyát, a bort és a babérlevelet. Jól összeforraljuk, és készre főzzük. Tálaláskor tesszük bele a tejfölt és a felkarikázott zöldségeket.
További finomságok a Nők Lapja Konyha téli számában.