Tuti Tippek

Élelmiszerbank – hogy ne menjen kárba az élelmiszer

Lehet, hogy a bankokról nem a rászorulók segítése jut eszedbe, de ez másféle szervezet! Segíts te is, hogy mindenkinek jusson a valami finomság. Lehetsz önkéntes és adományozhatsz is!





Az Élelmiszerbank felkutatja a felesleges, kidobásra kerülő, de még tökéletesen feldolgozható vagy közvetlenül fogyasztható állapotban levő alap- és feldolgozott élelmiszereket, összegyűjti azokat a termelőktől, a gyártóktól, a forgalmazóktól és a fogyasztóktól. Az így összegyűjtött élelmiszerkészletek szállításáról és biztonságos tárolásáról is gondoskodik, azok felhasználásáig.

Az összegyűjtött élelmiszerek szétosztása olyan közhasznú alapítványok és szervezetek felé történik, melyek meleg étellel vagy élelmiszerekkel látják el az arra rászorulókat.

Mivel közeleg a karácsony, a Budapesti Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi gyűjtést szervez nagyobb hipermarketekben, ahová azon önkéntesek jelentkezését várjuk szeretettel, akik úgy gondolják, szeretnének segíteni az élelmiszergyűjtésben, hogy ezzel is boldogabbá és könnyebben elviselhetővé tegyük a rászorulók helyzetét az ünnepek alatt is.





A gyűjtés helyszínei:

1. Cora Törökbálint
2. Cora Fót
3. Cora Budakalász
4. Match Mamut
5. Match West-End
6. Match MOM-Park

A gyűjtésben két módon is részt vehetsz:

Ha éppen ott vásárolsz, megteheted, hogy a kosaradba még beleteszel némi tartós élelmiszert (1-2 kg lisztet, cukrot, némi édességet, konzervet, stb.), majd fizetés után az adományként szánt termékeket a kijárat közelében lévő gyűjtőpultnál átadod.


Ha önkéntes munkát is vállalnál:
A gyűjtés zökkenőmentes kivitelezéséhez boltonként 6 emberre van szükség (de minimum 4-re!), akik közül 4-5 a szórólapokat osztja, esetleg röviden szóban tájékoztatja az érdeklődőket. 1-2 ember pedig a beérkező adományokat fogadja, és pakolja be kartondobozokba termékeket fajtánként.

Azon segítők, akik nem szeretnének a nagy „nyüzsgésben” dolgozni, sokat tudnának segíteni a raktárban a beérkező áru szortírozásában, kiszállításra előkészítésében, vagy a boltokból történő elszállításban. Ezen tevékenységek némi fizikai erőt igényelnek, bár a gyűjtődobozok súlya várhatóan csak 8-15 kg között lesz. E tevékenységre is szükség van 6-8 emberre.





A gyűjtés szervezett időpontjai 2005. december 9-10-11.



További pontos adatokért érdeklődni lehet:

Kálny Marianna 06-30-375-7736 marianna.kalny@gmail.com

Az élelmiszerbankról bővebben: www.elelmiszerbank.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top