nlc.hu
Tuti Tippek
Te is segíthetsz!

Te is segíthetsz!

Karácsonykor talán jobban eszünkbe jut segíteni másokon. Most ismét itt az alkalom, a Családi Lap jóvoltából te is segíthetsz az igazán rászorulókon!





• Fekvőbeteg, fogyatékos, huszonkét éves unokánkat kiskora óta neveljük. Pelenkázni kell, de nagyon szegények vagyunk, nem telik rá. Kérem, akinek módjában áll, segítsen felnőttméretű pelenkával, ágyneművel, lepedőkkel, asztalterítőkkel, mosóporral és öblítőkkel, mert ezekből nagyon sokat használunk. Élelmiszert, de bármilyen más segítséget is köszönettel elfogadunk. Néha még főzni sem tudok, mert nincs mit.
Török Lászlóné, 2525 Bajna, Kossuth u. 40.
Telefon: 06-33-447-313


• Mozgássérült házaspár vagyunk. Kis nyugdíjunk nem elég a rezsire, gyógyszerekre sem. A házunk romos állapotban van, a tető a legkisebb esőzés után is beázik. Mi nem tudjuk megjavíttatni. Várjuk azoknak a férfiaknak, mesterembereknek a jelentkezését, akiknek módjukban áll építőanyaggal és munkával támogatni bennünket. Szükségünk van még mosógépre, gáztűzhelyre, meleg paplanokra, ágyneműre.
Lugosi Istvánné, 8127 Aba, Bercsényi u. 102.


• Férjemet leszázalékolták. Két gyermekünk van, a kicsi 5 éves, sérülten született. Nem beszél még, pelenkázni kell. A nagyobbik másodéves főiskolás. A kicsi gyógyítása és a nagy iskoláztatása jelentős összegeket emészt fel havonta. Használt számítógépet szeretnék venni a tanulmányaihoz, de nem telik rá. Szívesen fogadunk ruhát, cipőt, tartós élelmiszert és anyagi támogatást.
Törökné Varga Julianna, 6100 Kiskunfélegyháza, Jász u. 14/a.


• Két gyermekemet egyedül nevelem, három éve halt meg a férjem. Segélyekből élünk, nehéz körülmények között. Kislányom 4 éves, a nagy középiskolás. Nagy szükség lenne itthon egy számítógépre, egy jól működő kályhára, de nem tudunk venni. Szívesen fogadunk még ágyneműt, téli ruhát és cipőt is.
Makula Sándorné, 4123 Hencida, Vöröshadsereg u. 4.






• Édesanyámnál, egy kis szobában élek két gyermekemmel. Szerény körülmények között, segélyekből próbálom felnevelni őket. A kicsik 2 és 4 évesek. Kérem a kedves szülőket, hogy csemetéjük kinőtt ruháit, cipőit, megunt játékait küldjék el nekünk. Bármilyen segítséget köszönettel fogadunk.
Kozma Hajnalka, 4242 Hajdúhadház, Homok u. 6.


• Hárman vagyunk testvérek. Édesapánk több mint két éve halt meg. Anyukánk sokat beteg, de a gyógyszereit nem mindig tudjuk kiváltani. Mosógépünk nincs, a tévénk elromlott. Kérem, akinek van nélkülözhető darabja, küldje el nekünk. Szeretnénk kérni még ruhaneműt, cipőt és tartós élelmiszert. Én 17 éves lány vagyok, kisöcsém 10, húgom 13 éves.
Czikó Edit, 5231 Fegyvernek, Vajda út 14.


• Feleségem négy gyerekkel hagyott itt. Azóta nehéz körülmények között élünk 7, 9, 11 és 13 éves fiaimmal. Áprilisban tüdődaganattal műtöttek, most csak táppénzt és családi pótlékot kapok. Ruhát, kabátot, sapkát, kesztyűt szeretnék kérni a gyerekeknek. Szükségünk van még ágyneműre, tisztálkodószerekre és tartós élelmiszerre.
Kardos László, 4115 Ártánd, Jókai u. 15.


• Albérletben élünk öt kicsi gyermekünkkel, nehéz körülmények között. Jön a karácsony és fára, ajándékra nem telik, mert magas a bérleti díj és a rezsi. Kérem az anyákat, hogy gyermekeik kinőtt, megunt holmijával szerezzenek örömet az én gyerekeimnek. Lányaim 4 és 12, fiaim 7, 10 és 11 évesek. Tűzifát is köszönettel fogadok.
Szabó Jánosné, 4030 Debrecen, Monostropályi út 245.


• Rokkantnyugdíjas nő vagyok, egyedül nevelem 14 éves kislányomat. Nem fizet gyerektartást az apja, ezért sokat szűkölködünk. Bármilyen segítséget köszönettel elfogadunk, elsősorban tartós élelmiszert, téli ruhát, 38-as, 39-es cipőt. Festéshez szeretnénk még temperákat és képzőművészeti könyveket.
Bús Terézia, 4400 Nyíregyháza, Szalag u. 13. fszt. 1.


• Három gyerekünket nehéz körülmények között neveljük. Férjem is, én is intézetben nőttünk fel, nincs kihez fordulnunk szorult helyzetünkben. Már mindenünket eladtuk, mégsem tudjuk kifizetni villanyszámlánkat. Bármilyen segítségnek nagyon örülnénk, legyen az ruha, cipő, játék, élelmiszer, anyagi támogatás. Kislányom 3, fiaim 1 és 5 évesek.
Váradi Ildikó, 3663 Arló, Ady Endre u. 244.


• Négy gyerekemet nevelem egyedül szociális segélyből és családi pótlékból. Sokat éhezünk és nélkülözünk. Van olyan nap, hogy kenyeret sem tudok venni, és két hónapja nem ettek húst a gyerekek. Ruhára, cipőre, ágyneműre, élelmiszerre és anyagi segítségre volna szükségünk, hogy tüzelőt tudjunk venni a télre. A lányok 6, 15 és 16 évesek, a fiam 14, lábmérete 40-es.
Mocsár Józsefné, 4555 Levelek, Virág u. 65.


• Nehéz körülmények között neveljük három gyermekünket. Két kisfiam 5 és 3, kislányom 2 éves. Mindhárman betegek, asztmások. Jövedelmünk nem elég a megélhetésre, a gyógyszereket sem tudjuk mind kiváltani. Ruhára, cipőre, ágyneműre, függönyökre lenne szükségünk. Bármilyen más segítséget is hálás szívvel fogadunk.
Preizerné Palotai Edit, 4973 Császló, Dunaújvárosi út 14.

• Munkanélküli vagyok, jövedelmem nincs, férjem rokkantnyugdíjából és a két gyermekünk után járó családi pótlékból élünk. Fiam 17 éves, lányom 13. Nekik szeretnénk ruhaneműt és cipőt kérni 44-es és 41-es méretben. Tűzifát, tisztálkodószereket, tartós élelmiszert és ágyneműt is köszönettel fogadunk.
Farkas Árpádné, 4464 Tiszaeszlár, Pozsonyi u. 41.

• Három gyermekemet nevelem szegényes körülmények között. Egy mindössze húsz négyzetméteres házban lakunk. 7 és 5 éves fiaimnak kérek ruhát 110-126-os méretig, 28-as, 32-es cipőt, 2 esztendős kislányomnak pedig ruhaneműt 86-os, lábbelit 21-es méretben. Szükségünk volna még használható babakocsira, biciklis gyermekülésre, első osztályos nagyfiamnak tanszerekre.
Németh Judit, 2254 Szentmártonkáta, Újszőlő u. 4.

• Anyukám súlyos beteg rokkantnyugdíjas. Hat kiskorú testvérem maradt otthon, akiket fel kell még nevelnie. Szükségük volna tüzelőre, meleg ruhára, élelmiszerre. A gyerekek 18, 17, 15, 13, 12 és 10 évesek. Bármilyen segítséget hálás szívvel fogadnak.
Kusnyér Attiláné, 4555 Levelek, Szegfű u. 4.

• Kis parasztházunk vizes, dohos, penészes. Kéménye életveszélyes. A hátsó részt az összedőléstől szeretnénk megmenteni, nehogy a többi részét is magával vigye. Az egészségtelen környezet megrongálta gyermekeink egészségét. A két nagyobb tartósan beteg, a kisebbik allergiás, én magam asztmával küzdök. Építőanyagot, dúcnak való fát, esetleg kész faházat fogadnánk szívesen.
Hajdu Marianna, 7914 Katádfa, Zrínyi u. 40.


• Rokkantnyugdíjas ápolónő vagyok. Egyedül nevelem 13 éves kislányomat. Nagyon nehezen élünk, ezért bármilyen segítséget szívesen fogadunk. Különösen téli ruhaneműre, lábbelire, tartós élelmiszerre volna szükségünk. 166 és 160 cm magasak vagyunk, lábméretünk 38-as. Szeretnénk még egy működőképes számítógépet is.
Kádár Sári, 4481 Sóstóhegy, Szellő u. 15.

• Jövedelmünk épp elég a megélhetésre. Ruhára, cipőre, ágyneműre volna szükségünk. Férjem és fiam 190, illetve 170 cm magasak, 45-ös és 42-es cipőt hordanak. Lányaim 160 cm magasak, lábméretük 35, 36-os.
Szabó Istvánné, 9330 Kapuvár, Ady Endre u. 1.

• Bőrbeteg, 5 éves kislányomat nevelem egyedül. Az állandó havi költségek kifizetése után ruházkodásra már nem marad. Sokat költök gyógyszerekre, olajra, öblítőkre, speciális élelmiszerekre. 128-as ruhát, 30-as cipőt, télikabátot, dzsekit, játékot, könyvet szeretnék kérni a gyereknek, háztartási eszközöket, ruhaneműt, lábbelit magamnak. 165 cm magas vagyok, 40-es cipőt viselek.
Pauló Virág, 6922 Földeák, Dózsa Gy. u. 84.

• Hat kiskorú gyermeket nevelek. Hitellel sikerült egy lakáshoz jutni, havonta harmincezer forintot fizetek törlesztésre. A gyerekek után járó családi pótlék marad megélhetésre. Már előre félek a téltől. Kérem, aki teheti, segítsen bennünket használt ruhával, cipővel, ágyneművel, és bármilyen feleslegessé vált dologgal. Fiaim 11, 9 és 4, lányaim 15, 13 és 7 évesek.
Ajtai Irén, 4123 Hencida, Mikszáth u. 22.

• Nehezen élünk kis jövedelmünkből. Négygyermekes családanya vagyok, gyermekeimnek még nem tudtam beszerezni az iskolába szükséges eszközöket: táskát, írószert. Hálásan fogadnánk ruhát, cipőt, könyveket és tartós élelmiszert is. Lányaim 17, 8 és 6 évesek, a fiam 15 esztendős.
Csonka Mihályné, 7512 Mike, Petőfi u. 37.

• Kilakoltatás előtt állunk, háromszázezer forint hátralékunk van. Ötvenszázalékos rokkantnyugdíjas vagyok, velem él 29 éves, súlyosan beteg fiam. Most műtötték a tüdejét, dolgozni nem tud. Kérem, támogassanak bennünket anyagilag, hogy kifizethessük tartozásunkat, és a lakásban maradhassunk. Már minden berendezési tárgyunkat eladtuk, ezért tévére és mosógépre is szükségünk volna.
Tóth Lászlóné, 3700 Kazincbarcika, Hámán Kató u. 13. I/2.

• Édesapám egyedül nevel engem és négy testvéremet. Édesanyám három éve meghalt. Nemhogy cipőre és ruhára nincs pénzünk, az is előfordul, hogy éhesen fekszünk le. Tartós élelmiszerre, édességre, ruhaneműre, lábbelire és anyagi segítségre volna szükségünk. Öcséim 15, 11 és 8 évesek, húgom 5 éves. Lábméretünk: 42, 36, 32, 30 és 26.
Nagy László, 4124 Esztár, Arany János u. 12.

• Kilenc hónapos kisfiamat egyedül nevelem. A gyesen és a családi pótlékon kívül, amelyek összege huszonnyolcezer forint, semmi jövedelmem nincs. Nyugdíjas anyukámmal albérletben lakunk. Fiamnak babakocsit, etetőszéket, ruhát, játékot, magunknak ruhaneműt és tartós élelmiszert szeretnék kérni. Anyagi támogatást is hálásan fogadok, mert sokszor még pelenkát sem tudok venni.
Gáli Ildikó, 8981 Gellénháza, Varga G. u. 20.

• Özvegy, mozgássérült édesanyámnak szeretnék segítséget kérni. Kevés nyugdíjból él, számláit is alig tudja fizetni. Én nem tudom segíteni, mert magam is beteg, leszázalékolás előtt álló asszony vagyok; két gyermeket nevelek és iskoláztatok. Elsősorban vitaminokat kérnék, de bármit szívesen fogadunk.
Telefon: 06-30-290-3333

• Kérem, ha módjukban áll, segítsenek. Nehéz körülmények között neveljük 4 éves kislányunkat, 8 és 9 esztendős fiainkat. Férjem rokkantnyugdíjas, mozgáskorlátozott, én gyeden vagyok. Szükségünk volna gyermekruhára 104-140 méretig, 28-34-es cipőre. Játékoknak és könyveknek is nagyon örülnének a gyerekek.
Kiss Endréné, 4973 Császló, Petőfi u. 82.

• Műtéteim miatt nem tudok dolgozni. Rokkantnyugdíjamnak több mint felét gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre költöm. Szükségem volna vérnyomásmérőre, tévére, szobaantennára, kisunokámnak egy kerékpárra.
Telefon: 06-20-540-4752

• Volt férjem gyerektartást nem fizet, nem segít semmiben. Nehéz körülmények között próbálok megélni a négy gyermekemmel. Kislányom asztmás, kisfiamnak bőrallergiája van, kell a pénz a gyógyszereikre. Kérem, ha vannak kinőtt gyermekruháik, cipőik, játékaik, háztartásban feleslegessé vált eszközeik, küldjék el nekünk. Anyagi támogatást is köszönettel fogadunk. Fiaim 11 és 9, lányaim 7 és 3 évesek.
Mikléné Blága Margit, 5231 Fegyvernek, Kilián u. 28.

• Szüleimmel, három testvéremmel és élettársammal lakunk egy szoba-konyhás házban a szőlőhegyen. Az áramot tartozásunk miatt kikötötték, a víz be sincs vezetve. Kútból húzzuk a vizet és egy nagy dézsában fürdünk az udvaron. Én alacsony iskolai végzettségem miatt munkahelyet nem találok, ezért a szüleim járandóságából, ötvenezer forintból élünk heten. Húgom 9, öcséim 10 és 17 évesek. Lábméreteink: 31, 33, 36, 38, 40, 41. Bármilyen segítséget köszönettel fogadunk.
Bertók György, 7553 Görgeteg, Kisszőlő 3.

• Egyedül nevelem 13 éves kislányomat. Leszázalékoltak, kevés járadékomból nem tudunk megélni, ezért vidékre járok dolgozni. Férjem gyerektartást nem fizet. Elsősorban lányomnak szeretnék ruhát, cipőt kérni. Nagy szükségünk volna tűzifára, de bármilyen más küldeménynek is nagyon örülnénk.
Hamza Simonka Valéria, 5741 Kétegyháza, Damjanich u. 22.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top