Tuti Tippek

Zenét karácsonyra

Egy jól kiválasztott lemez mindig telitalálat. Karácsony közeledtével mi is szétnéztünk a lemezpiacon, vajon mit érdemes ajándékozni zeneõrült szeretteinknek.

Stílustól függetlenül és a teljesség igénye nélkül íme egy kis kedvcsináló a mi kedvenceinkből. A felhozatal igen erős – a bemutatott albumok közül biztosan mindenki megtalálja majd a fa alá valót.

Kattints a képre!
Michael Bublé – Caught In The Act (CD+DVD)

Végre egy srác, aki tudja, mi a swing… Az ifjú és felettébb sármos kanadai tehetség karácsonyra egy koncert-albummal kedveskedett rajongóinak, mely speciális CD+DVD formátumban jelent meg. Michael Bublé nevét a szintén idén megjelent „It’s Time” című album sikere kapcsán ismerhettük meg – dalait azóta is játsszák a hazai kereskedelmi rádiók; utolsó albumának eladási adatai pedig az  aranylemez felé közelítenek.
Minden nő imádni fogja!
(Warner Music)


Kattints a képre!
Katie Melua – Piece By Piece

A grúz származású énekesnő már előző albumával is tarolt Nagy-Britanniában, így nem meglepő, hogy a Piece by Piece szintén azonnal a brit eladási lista élére került. Nálunk egyelőre sajnos méltatlanul kevesen ismerik a lenyűgöző hanggal megáldott énekesnőt, pedig a szemtelenül fiatal (21 éves)  Katie Melua világszerte az egyik legnagyobb kedvencnek számít. Vigyázat, igazi csajos zene!
(CLS)

Kattints a képre!
Megasztárok Karácsonya

14 klasszikus karácsonyi darab, az első két széria tehetségeivel. Az agyonfuttatott nevek – Palcsó Tomi, Tóth Vera, Nagy Edmond, Galambos Dorina – mellett olyan meglepetésekkel is szolgál a lemez, mint Szabó Leslie, Bartók Eszti, Kósa Ivett és Székelyhidi Balázs.
A borító belsejében az előadók saját kezű ünnepi jókívánságai dobják fel az egyébként is ízléses borítót.
(EMI/ PrivateMoon)


Kattints a képre!
Robbie Williams – Intensive Care

A harmincas éveinek elején járó „official entertainer”, azaz hivatásos szórakoztató lemezének, noha nem az ünnepekre tematizálta magát, azért még ott a helye a fa alatt, akár a júniusi budapesti koncertre szóló beugróval megspékelve. A focibolond ex-boybandtag mára már bevallottan tartózkodik az önpusztítástól, de azért még okoz nekünk meglepetéseket.
Jól megkomponált zenék, kellemesen tálalva.
(EMI)

Kattints a képre!
Enya – Amarantine

Hosszabb hallgatás után végre itt az új Enya lemez. Az Írországban rögzített „Amarantine” egy igazi klasszikus Enya album – kezdve a címadó dal szárnyaló refrénjétől egészen az apró finomságokban bővelkedő „Wild Violet”-ig, mely a japán költő, Basho haikuján alapszik. 
Nem fogunk csalódni a lemezben – nagyon egységes, nagyon tudatos munka -, mindent megkapunk, amit Enyától várhatunk.
(Warner Music)

Kattints a képre!
Madita

Az igazat megvallva nem könnyű behatárolni az album műfaját. Ami biztos, hogy jó kis elektronikus zene, sőt, több annál! Madita lemeze ugyanis jócskán meg van fűszerezve jazz és pop elemekkel is – nagyon komplex anyag, amelyet nem szabad felszínesen hallgatni, hanem ízlelgetni kell minden dallamát!
Ha lazítani szeretnénk, ez a lemez a legjobb választás. Kellemes női hang, nyugodt dallamok. 
(CLS)

Kattints a képre!
Anastacia – Pieces Of A Dream

Az albumon Anastacia korábbi nagy slágereit ugyanúgy megtaláljuk, mint a legutóbbi sikereket, de azért többről van szó, mint egy szimpla válogatás-albumról. Új dalok is hallhatóak a lemezen: a címadó dal mellett két szuperduett is helyet kapott a korongon – a Ben Moody-val közös “Everything Burns”, valamint az Eros Ramazzottival közösen előadott szenzációs nóta, mely az “I Belong To You” címet viseli. Igazi meglepetés, hogy a lemez nemcsak szimpla best of-kiadványként, hanem dupla deluxe változatban egy fantasztikus remixalbum és exkluzív csomagolás kíséretében is napvilágot látott.
(Sony-BMG)

Kattints a képre!

Zsédenyi Adrienn – Ünnep

Karácsonyi albummal jelentkezett Zsédenyi Adrienn is, a maga kifinomult és igényes stílusában. Ezen a lemezen nem a klasszikus darabok hallhatóak újrafeldolgozva, hanem vadonatúj dalok, csak és kizárólag erre az alkalomra.  Ünnep, önzetlen ajándékozás, összetartozás, meghittség hívószavak jellemzik a lemezt, nagyjából azok, amelyek beugranak az embernek fenyőfa-faragás, csillagszóróillat és ajándékbontás mellett. Vadiúj friss dalok egy profi szerzőgárda tollából, egy profi énekesnő prezentálásában. Az album kiugró csúcspontja az 50 tagú gyerekkórus a ”Ha egy csillag sem ég” című dalban, de a Bolyky Brothers és a Fool Moon együttes is felbukkan a lemezen.
(M-tOn)

Kattints a képre!

Madonna – Confessions on a dancefloor

“Érezzük jól magunkat csak úgy simán, megállás nélkül. Azt akarom, hogy az emberek felpattanjanak a fotelból” – ezzel a nem titkolt szándékkal készült Madonna legújabb lemeze, és bizton állítható, hogy elérte célját. Ezen az albumon nyoma sincs a korábbi lemezeket átható politikának vagy spiritualitásnak, ez itt most hatvan percnyi pörgős, non-stop dance muzsika.
Te sem maradsz ülve!
(Warner Music)

 

Kattints a képre!
Shakira – Oral Fixation – Vol. 2.

A “Fijacion Oral – Vol. 1” című spanyol nyelvű album minden idők legsikeresebb spanyol popalbumává érett, és máris itt van a második rész. Az Oral Fixation – Vol. 2 tíz vadonatúj angol nyelvű kompozíciót rejt, azaz nem a spanyol dalokra íródtak angol szövegek, hanem új szerzemények kaptak helyet az albumon. Mindegy, hogy milyen nyelvet beszélünk, zeneileg olyan erős a lemez, hogy mindenki számára izgalmas lesz.
(Sony-BMG)


Kattints a képre!
Instant! volume 2.

A radiocafé második válogatáslemezén megtalálható a mostanság divatos jólfésült angolszász rock, de van rajta brazil amerikai, és persze magyar muzsika is, sőt felbukkan az idei Sziget feszt’ nagy meglepije, Juliette Lewis és cicapunk zenekara. Zeneileg sokszínű, – jazzes, latinos rockos – szórakoztató húsz dalt kap a szerencsés ajándékozott, igényes papírtokos külsővel.
(Mamarecords)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top