Tuti Tippek

Karácsonyi koncertek

Az év vége nemcsak a céges bulik, bevásárlás hegyek, rohangálás, családi összejövetelek ideje, hanem a szezonális jellegû, nagyszabású koncerteké is.





Ilyenkor összekapja magát a magyar zeneipar élőben is életképes része. A ránk zúdított koncertdömpingben való eligazodáshoz adunk némi segítséget a zenére éhes olvasónak, hogy a halászlé és a töltött káposzta között a zenei élmény is ott legyen.

December 16-17. 

A vásárlás alatt felgyülemlett stresszt méltóképpen le lehet vezetni, ha benézünk a Petőfi Csarnokba, ahol mindkét napon 18.30-tól a hajdúság derék rockerei, azaz a Tankcsapda triója zárja az évet.

December 17-én 19.00-tól a Művészetek Palotája Hangversenytermében koncertezik Szulák Andrea, akiről – sajnos – sokan úgy tudják, pusztán egy mezei activity játékmester, pedig nem. Az eredendően színész-énekesnőt mindenképpen érdemes megtekinteni azoknak, akik szeretik az egyedi, mély tónusú női énekhangot.







December 19.

Zsédenyi Adrienn
20.00 órától a Budapest Kongresszusi Központ színpadán mutatja be Ünnep című karácsonyi albumát, amelyen tíz teljesen új dal található, a karácsony jegyében. Erre az alkalomra a színpadi megjelenés is alkalomhoz illő lesz, gyerekkórussal és különleges táncbetétekkel.



December 22.

20.00 órától az idén két éves kihagyás után a hamvaiból főnixmadárként újjászületett Quimby mutatja be legfrissebb lemezét, a Kilégzést a Petőfi Csarnokban. A zenekar – akik jelenleg is fellépnek a Vidám Színpad „Vízkereszt, vagy amit akartok” című Shakespeare darabjában –  koncert-repertoárja sokszínűnek ígérkezik: sanzontól a merengős, melankolikus lírán át az energikus slágerekig sok minden várható.


December 23. és 25.

23-án
19.30-tól a pécsi Kispál és a Borz zenél, míg 25-én este 20.00-tól a hagyományos Hobo Blues Band Karácsony tartatik meg a Petőfi Csarnok színpadán, immár a 28. alkalommal. Hagyományt csak a szeretet, az összetartozás és a hitelesség teremthet, hirdeti Hobo, aki idén már nemcsak a szülőkre és gyerekeikre, hanem az unokákra is számít.






December 26.

20.00-tól a Kongresszusi Központ színpadán ad karácsonyi koncertet a szlovákiai magyarokból 1984-ben alakult Ghymes együttes. A hajdani nyitrai főiskolásokból verbuválódott csapat idén vendégül látja a világot jelentő deszkákon Dörner György színművészt, a Budapesti Ifjúsági Kórust és az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttest.


December 27.

Hogy két ünnep között se unatkozzunk, december 27-én Fenyő Miklós, a rock and roll „Bálint gazdája” lép fel a Körcsarnokban (17.00 és 20.30.), ahol Gál Csaba „Boogie”  banki tisztviselő és Szűcs Judith discokirálynő is felbukkan vendégművészként.

December 28.

Rögtön másnap, azaz 28-án 20.30-tól Horváth Charlie lép fel a Budapest Kongresszusi Központban, meghitt  hangulatot és meglepetést ígérve, míg a Pecsa színpadán aznap 18.00-tól a Machine Mouse, és a Rückwärts vendégeskedése mellett a Sex Action summázza az évet, a sex és a mocskos rock jegyében. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top