Tuti Tippek

Könyvet a karácsonyfa alá

Gondot okoz, hogy mit ajándékozz rég nem látott nagybácsidnak, sógornõdnek, unokahúgodnak? Egy jó könyv megoldhatja a nagy dilemmát.





Heltai Péter: Athéna

Egy rendhagyó görögországi utazás rendhagyó történetét tartjuk kezünkben. A szerző görög származású feleségével elindul, hogy több évtizede nem látott rokonokat keressen fel az anyaországban, és közben bejárják Görögország szárazföldi részét és a Jón-szigeteket.

De mégsem utazási regényről van itt szó. Sokkal inkább görög emberekről, görög ételekről, hangulatokról. Ha eddig csak a turisták által látogatott helyekre jutottál el, most igazán kedvet kaphatsz ahhoz, hogy bevedd magad az ország igazi szívébe. Jó utazást!

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó







Phil Doran: Csábító Toscana

A csábító Toscana elképesztően humoros, és hihetetlen dolgokat tudunk meg belőle Olaszországról – a vidék varázsát, páratlan szépségét, az ízek és illatok örömét fedezhetjük fel a letehetlenül izgalmas, mulatságos, pikáns és olykor szívszaggató történetben. Képzeljük el, hogy Frances Mayest és Dave Barryt megszórják egy kis parmezánnal és nyakon öntik olívaolajjal – pontosan ilyen Phil Doran írása. Egyszerűen nem lehet letenni.

Kiadó: Kelly Kiadó






Bácskai Judit: Hogyan éltem túl a Karib-tengert?
Romantikus kalandregény

Judit, a porszívó-vállalat titkárnője fejébe vette, hogy a Karib-tengeren kezd új életet – egy vakítóan fehér luxushajó, a Tropical Adventure fedélzetén…
Szoktál munkaidőben pálmafákról, koktélokról és tengerparti naplementékről álmodozni? A 23 év feletti nők 87 százaléka állítólag szokott. Ha te sem a maradék 13%-ba tartozol, akkor neked írták a könyvet!

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó







Peter Mayle: Még mindig Provence

A Provence-trilógia befejező darabjából ugyanaz a felhőtlen életöröm árad, mint a korábbi kötetekből. Peter Mayle, aki már bejárta e vidék lenyűgöző tájait, és jól ismeri a helybeliek olykor különösnek tűnő szokásait, most új ismeretektől bölcsebben, de a tőle megszokott könnyed stílusban osztja meg tanácsait olvasóival. És persze nem maradnak hoppon azok sem, akik az egyedülálló provence-i ínyencségek leírásai miatt kedvelik Mayle könyveit.

Ulpius-ház Kiadó








Husz Mariann: Tükörvilágom

Husz Mariann „Tükörvilágom, Bolyongtam a Föld nevű bolygón” című könyvsorozatának harmadik kötetével kerek lett a világ! Első kötetében India, Távol-Kelet és Ausztrália, második kötetében a Mediteráneum és Afrika volt az írónő barangolásainak helyszíne, míg a most megjelent harmadik kötetben Latin-Amerika, a Karib-tenger és a Csendes-óceáni szigetvilág tájaira repülhetünk el a képzelet szárnyán. A könyv leginkább élménykönyvnek nevezhető – a szerző saját élményeit, benyomásait, történeteit dolgozza fel nagyon élvezetes stílusban; megmutatja a világ különböző tájait, kultúráját, konyhai titkait, kor- és kórképet rajzol a világról.

Tipp: a Libri és Alexandra boltokban karácsonyi ajándék áron 6.600 Ft-ért kapható együtt a három kötet.

Kiadó: Háttér Kiadó és Kereskedelmi Kft.






Michael S. Sanders: Versenyben Provence-szal
Szarvasgomba, olíva, paradicsom

Különleges élmények, hosszú séták, egyedülálló hagyományok, gasztronómiai titkok és csodák egy ismeretlen mesevilágban. Lebilincselő olvasmány, méltán világsiker. A könyvnek különös bájt kölcsönöz az amerikai szerző látásmódja, amint rácsodálkozik az európai ember számára magától értetődő dolgokra.
A történet erről a különleges, vadregényes vidékről, a csodabogár művész, Zadkine sorsáról, az itt élő emberek leleményességéről, és mindenekelőtt Jacques Ratier-ról, a híres séfről és feleségéről, Noëlle-ről szól, akik létrehozták a község egyetlen működő vállalkozását, egy virágzó éttermet, amely Les Arques jövőjének legfőbb biztosítéka.

Kiadó: Kelly Kiadó 






Joanne Harris: Szent bolondok


A Csokoládé, a Szederbor, az Ötnegyed narancs, a Partvidékiek és A francia konyha világhírű szerzője ezúttal időutazásra indul a tizenhetedik századi Franciaországba, a boszorkányperek, a királygyilkosság és a vallási téboly hazájába.

Juliette-et, a Szárnyas Asszony néven ismert kötéltáncosnőt körülményei arra kényszerítik, hogy kislányával, Fleurrel együtt Sainte Marie-de-la-Mer isten háta mögötti apátságában keressen menedéket, ahol Auguste nővérként éldegél a jólelkű apátnő gyámsága alatt. Ám rövidesen új szelek fújnak: IV. Henrik meggyilkolása hatalmas zűrzavart idéz elő Franciaországban. Az apátnő halála után megérkezik Isabelle, az új rendfőnöknő, és Juliette meg az apátság békés élete szintén felbolydul. Mert a jövevény egy korrupt nemesi család tizenkét esztendős gyermeke. Isabelle ráadásul Juliette múltjának egyik kísértetét is magával hozza, aki papnak álcázza magát, és akitől Juliette jó okkal retteg.

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó
 






Sarah Turnbull: Kezdjük újra Párizsban!

Sarah Turnbull ausztrál újságírónő a kilencvenes évek közepén egy sármos francia kedvéért Párizsba utazott. A pikáns humorú, útinaplónak és városkalauznak is beillő regény az “idegenbe szakadt” fiatal lány kezdeti csetlés-botlásairól szól a divat és a kultúra fővárosában. Megismerhetjük a „csigaevők” bájos vagy éppen dühítő szokásait, de olvashatunk a kultúrák közötti különbségekről, a beilleszkedés nehézségeiről is.

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó






Petrik Adrien: Asszony és háza avagy az én Toszkánám


A kötet fülszövegén olvasható Schäffer Erzsébet levele a szerzőhöz, amiben többek között ezt írja: „Belenéztem. És elvette a következő napjaimat.” Igaz lehet, hogy egy építkezés történetét dokumentáló képeskönyv ennyire érdekfeszítő?

Aki ismeri Frances Mayes „Napsütötte Toszkáná”-ját, az alcím ismeretében máris fontos kulccsal rendelkezik e felettébb nagy érdeklődés kiváltásának megértésében. Mert Petrik Adrien olyat alkotott, ami jószerével példátlan a hazai irodalomban. Gazdagon illusztrált (mondhatni fotóalbum-jellegű) kötete elhalmoz bennünket a szerző túltengő kreativitásának részleteivel. Ezek az épület-tervezésétől a kivitelezésig csakúgy napirenden tartják a megvalósulás zegzugos útjait, az OTTHON megteremtését, mint párkapcsolata öröm- és veszélyhelyzeteit, gyermekei neveléstörténetét, a létezés kulináris örömeit – egyáltalán a természeti környezettel és az emberekkel való bánásmódot. Csupa oldás és kötés ez a mű, mélyen emberi – éppen ezért példaértékű történetfolyam – a békességimádók egyik legszebb karácsonyi ajándéka.


Kiadó: Sanoma Budapest Kiadói Rt. (Otthon könyvek)






Joanne Harris & Fran Warde: Francia piac

Ismered a Francia konyha című könyvet? Ha igen, valószínűleg szereted is. Ha pedig a konyhában már otthon vagy, hagyd, hogy a szerzők kivigyenek a piacra!

A francia konyha sikerét követően a két szerző ismét közösen dolgozott, de ez alkalommal egy más jellegű szakácskönyvet készítettek, hiszen a Gascogne környékén található piacokból merítettek ihletet.

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top