Tuti Tippek

Hogyan vásároljunk parfümöt?

Mindenkinek megvan a kedvenc illata, ami szinte kiegészíti. De mi a helyzet, ha ajándékozni szeretnénk egy kis üveg parfümöt? Miként válasszuk ki szeretteinknek a megfelelõ kölnit?





Alapszabály: csak akkor ajánlatos drága illatszert ajándékozni, ha jól ismerjük a szóban forgó személyt. Ez azért fontos, mert a parfüm legalább annyira intim tárgy, mint mondjuk a fehérnemű. Egészen közeli rokonnak, a legjobb barátnőnknek, szüleinknek, kedvesünknek nyugodtan vehetünk egy üveggel a kedvenc illatából, hiszen pontosan tudjuk, mit szeret, milyen kompozíció illik leginkább az egyéniségéhez.

Ismerősöknek, kollégáknak csak abban az esetben adjunk illatos ajándékot, ha pontosan tudjuk róla, milyen kölnit használ, milyen illatot szeret.

Parfümválasztásnál legfontosabb a megajándékozandó személy életkora. Édesanyánknak, anyósunknak például biztosan nem fog tetszeni az a fiatalos, üde illat, amit a barátnőnkön éreztünk. Legjobb, ha alaposan megvizsgáljuk a parfüm üvegét, hiszen már a külseje is sokat elárulhat róla. Idősebb hölgyeknek, uraknak inkább a szolid, elegáns csomagolású kölniket ajánljuk.

Vigyázat! Parfümöt csak nyugodt körülmények között vásároljunk. Már csak azért is, mert a kölni bizony luxuscikk, ezért nem tudunk belőle havonta újat venni vagy kicserélni.

Parfümériákban gyakran esünk abba a hibába, hogy egymás után akár egy tucat illatos csodát is végigszaglászunk, majd mégis képtelenek vagyunk választani. Öt-hat különböző parfümnél többet ne próbáljunk ki egy alkalommal.

Majd minden üzletben elhelyeztek kis kávésüvegeket, amelyek megkönnyítik dolgunkat. Próbafújás után szippantsunk mélyet a kávé aromájából! Ez semlegesíti az illatokat. Segítségével újra szabad a pálya a felfedezendő illatok előtt. Ha viszont nincs ilyen, feltétlenül pihentessük egy kicsit az orrunkat, menjünk ki a boltból, sétáljunk egyet.

Bár az üzletekben kis papírcsíkokat helyeznek el, hogy ezeken teszteld az illatokat, azért ha mód van rá, inkább a saját bőrödön próbáld ki a kölnit. A bőrünk természetes szagával vegyítve ugyanis másként hatnak az eszenciák.

Hogy ajándékunk ne tévesszen célt, alkalmazzuk a legbiztosabb módszert! Szerezzünk be egy reklámcélból osztogatott kis illatmintát a kinézett parfümből, majd kérjük ki róla annak a véleményét, akinek adni szeretnénk. Természetesen általában mindenki saját magán szereti leginkább kipróbálni az illatokat, és ezzel szeretteink is valószínűleg így vannak.

Parfümtippek mindenkinek

Legjobb, ha közvetlenül fürdés után visszük fel az illatot, amikor a bőrünk még meleg egy kicsit a forró víztől. Ilyenkor sokkal jobb a vérkeringésünk.

A kölnit legtöbben a nyakukra, orcájukra, esetleg csuklójukra fújják. Még hosszabb illathatást érhetünk el akkor, ha a hajkefénkre szórunk egy adagot parfümünkből. A haj a legjobb illatraktár, belefésülve kedvenc illatszerünket még órákon keresztül üdék lehetünk.

Soha ne dörzsöljük be a bőrünkbe a parfümöt, hiszen így szinte percek alatt elveszti intenzitását! Sokan emiatt nem érzik magukon a kölnit, pedig naponta többször is használják az illatszerüket.

Az illatok és érzések között szoros kapcsolat van. Az egyéniségünkhöz legjobban illő kölni erősíti a kisugárzásunkat. Ha úgy érezzük, hogy rátaláltunk végre az igazi illatra, ne cseréljük le, bármilyen csábítóak is az újdonságok.

Parfüm ajándékba





Barátnődnek:
Ha a legjobb barátnődet szeretnéd meglepni, bátran válassz az újdonságok közül. Az Esprit, Hugo Boss, Valentino, az Adidas vagy Carolina Herrera szexis, édes, fűszeres illatai biztosan tetszenek majd neki.

Édesanyádnak, anyósodnak: Nincsenek idős hölgyek, csak korosabb angyalok, ezt tartsd észben, amikor anyukádnak vásárolsz. Isabella Rossellini, Celine Dion, Estée Lauder, Nina Ricci segít neked a választásban.

Édesapádnak, apósodnak: Apukád és apósod ajándékánál viszont fogd vissza magad. Az idősebb urak a klasszikus márkákat kedvelik: Valentinót, Paco Rabanne-t, Pierre Cardin-t és a Lacoste-ot.

Kedvesednek: Ha szerelmednek választasz parfümöt, olyat végy, ami neked is ízlik. No és persze lendületet, erőt és frissességet kölcsönöz párodnak. A sportos, citrusos illatok is ugyanolyan nyerőek lesznek. Válaszd Yohji Yamamoto legújabb kölnijét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top