Tuti Tippek

Milyen ajándékkal lepjük meg munkatársainkat?

Az alábbiakban a munkahelyi ajándékozás kínjait próbáljuk meg enyhíteni néhány ötlettel, hiszen az ajándékvásárlás tekintetében is jóval körültekintõbbnek és óvatosabbnak kell lennünk ezen a területen.








Ne essünk túlzásokba…
A kollégáink és főnökünk megajándékozásakor elsősorban a „csak egy kedves gesztus” jelleget kell szem előtt tartanunk. Semmi esetre se essünk túlzásokba egy komolyabb értékű ajándék vásárlásával, ezzel feltehetően nem örömet okozunk, épp ellenkezőleg, a másik fél kellemetlenül érezheti magát. A kínos szituációt csak tetézheti, ha olyan ajándékról van szó, amely fényévekre jár a célszemély ízlésvilágától és személyiségétől. Egy apró gesztus, egy ötletes ajándék, és máris jó pontot szereztünk a munkatársainknál vagy felettesünknél.






Édesség minden mennyiségben

Készítsünk néhány tartósan elálló mézeskalács karácsonyi aprósüteményt, amelyhez saját kezűleg még egy ötletes emeletes dobozkát is kreálhatunk. Az ihletet meríthetjük bármely rajzfilmből, de festhetünk az édességtartókra egyszerű pingvin-, hóember- vagy Télapó-figurát is. Ez a saját kézzel alkotott kedvesség egészen biztosan meghozza a várva várt sikert.


Ha nem érzünk magunkban kellő kreativitást, vásárolhatunk az ilyenkor karácsonykor egyébként is színes csokoládépaletta kínálatából. Válasszunk az egyedi csomagolású, különleges, jó minőségű édességek közül.








Kolléganőknek: relaxálószett egy dolgos nap után…
Figyelmes hétköznapok

A hétköznapokban számtalan, a munkához is szükséges aprósággal dolgozunk, amelyek esetleges hiánya a napi munkafolyamatok során többször is szóba kerülhet, és odafigyelésünket tanúsíthatja, ha egy finom csokoládé kíséretében, masnival átkötve a célszemély asztalára helyezzük. Például főnökünk drága tollából már hetek óta kifogyott a tollbetét, és erre a részletre számtalan teendője mellett már nem tud ügyelni. Legyünk figyelmesek, és karácsonyra egy finom édesség kíséretében nyújtsuk át neki.


Ötletes, szívhez szóló ajándékok

Különösen hölgykollégáinknak okozhatunk kellemes meglepetést egy, a karácsony és szilveszter között egyébként is fogyóeszköznek minősülő gyertyakészlettel. Választhatunk diszkrét illatút a fürdőszobába, vagy elegáns, illetve klasszikus stílusú gyertyát a karácsonyi asztalra.


A férfiak szívét egy elegáns szivar, egy finom bor melengeti meg inkább. Így nekik vásároljunk egy kivételes példányt az előbb említettekből.







Ne feledkezz el a munkahelyi ajándékozás illemszabályairól sem! Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top