Tuti Tippek

Mivel lepjük meg szeretteinket?

A karácsony egyik legizgalmasabb pillanata az ajándékozás. Nincs is szebb öröm, mint boldogságot és meglepetést okozni szeretteinknek. Az alábbiakban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Mivel kedveskedjünk családtagjainknak a szeretet ünnepén?





A karácsonyi ajándékvásárlást illetően mindenkinek megvannak a maga módszerei. Sokan egész évben figyelik szeretteiket és az általuk elejtett kívánságokat. Az „olyan jó lenne egy…”, vagy „nagy szükségem lenne már végre egy…” kezdetű mondatok biztos ötletet adnak egy találó ajándékra. Ezzel ellentétben többen a spontán vásárlók népes táborát gyarapítják. No és természetesen ott vannak még a huszonnegyedikén délelőtt vásárlók. Ez utóbbiból túl sok jó nem sülhet ki, a bevásárlóközpontokat ugyanis a karácsonyt megelőző napokban a tökéletes ajándékra találás reményében társaink egészen egyszerűen kifosztják.

Célszerű tehát már a december előtti hónapokban figyelmesnek lennünk, már csak azért is, mert az ünnep nem a kötelező ajándékvásárlásról és kínos családi összejövetelekről szól, hanem elsősorban a szeretetről és figyelmességről.






Ajándékok a család hölgytagjainak

Karácsonykor többnyire olyan tárgyakat ajándékozunk, amelyekről tudjuk, hogy szeretteink nem, vagy csak ritkán vennének meg maguknak a hétköznapokon, mondván, vannak annál fontosabb dolgok is, azonban lelkük mélyén mindig vágynak rá. Sokan állítják, hogy a női lelket egy ajándékkal jelentősen könnyebb megérinteni, mint a férfiakét. Egy finom parfüm, netán egy apró ékszer vagy a kedvenc új filmünk DVD-n, és mi, nők máris a mennyekben érezzük magunkat a boldogságtól.






Fiatalos, lendületes
(húgunknak, nővérünknek, fiatalos anyukának, legjobb barátnőnek)

Ha csak nehéz elkezdeni a rendszeres testmozgást, vagy a régi sportdressz már elkopott, egy ehhez hasonló menetfelszerelés egészen biztosan megadja a kellő motivációt egy kis edzésre. Ha meggyőződtünk a célszemély azon szándékáról és 2007-re tett egyik fogadalmáról, miszerint a következő évtől rendszeres látogatója lesz az edzőtermeknek, meglephetjük őt még egy 10 alkalmas aerobikbérlettel is valamelyik fitneszklub óráira, így kedvére válogathat a különböző mozgásformák közül, immáron egy szupernőies sportöltözetben.


Öltöztesd át szeretteid hálóját

Néhány jól megválasztott lakástextília igazán fel tudja dobni a szürke hétköznapokat. Lepjük meg szeretteinket egy pihe-puha ágyneműhuzattal, ha tovább fokoznánk meglepetést, és igazán kompletté szeretnénk tenni ezt a nem mindennapi ajándékot, válasszunk hozzá színben és stílusban harmonizáló éjjeli lámpát, néhány képkeretet és pár aromaterápiás gyertyát. Így akárhányszor csak álomra hajtja majd a fejét, egészen biztos te jutsz majd az eszébe.







Mindentudó ajándékok a szépségünkért

Már számtalan elektronikai találmány segíti, hogy bármikor otthon is elvégezhessünk magunkon néhány szépségápolási folyamatot. Dönthetünk elektromos fogkefe, speciális hajszárító, többfunkciós hajformázó készülék vagy a különleges kerámia epilálókészülék mellett, szeretteink biztosan hasznát fogják venni.






Tipp a sütni-főzni szerető anyukáknak és nagymamiknak


Akár kisebb, akár nagyobb háztartásról legyen szó, a konyha díszét képező, kiváló minőségű és időtálló tálalóedényszettel és egy méltán népszerű szilikon muffinformával kétségkívül nagy segítségére leszünk édesanyánknak, nagymamánknak vagy egy kedves barátnőnek. Így a szilveszter előtti sütés-főzés még nagyobb örömmel indulhat



számukra. Ráadásul az új ötletekből sosem elég; hogy ajándékunk komplett legyen, válasszunk egyet a most megjelent értékes szakácskönyvek egyikéből. Ez utóbbi egész biztos egy életre szóló ajándék lesz.






Luxusajándékok

Ha anyagi lehetőségeink nem korlátoznak bennünket, vagy egyszerűen csak szeretnénk egy komoly ajándékkal meglepni családunk valamely női tagját, ma már a nagyobb bevásárlóközpontok luxuscikkekkel is csalogatnak. Itt van mindjárt az idei év újdonsága, az énekesnő, Pink és a Sony által megálmodott rózsaszín, exluzív és izgalmas termékcsalád. Természetesen a rózsaszín színben káprázó és Pink zenéit tartalmazó memóriakártya, Playstation, valamint notebook termékek korlátozott darabszámban kerültek forgalomba, így értékük idővel csak nőhet. Ha azonban a célzott személyt kevésbé hozzák lázba az



elektronikai cikkek, mint egy káprázatos ékszeróra vagy egy Swarovski- kristályokkal kirakott nyakék, esetleg fülbevaló, döntsünk inkább ez utóbbi mellett. Már csak azért is, mert nincs nő, aki egy lélegzetelállító ékszer láttán ne kerülne „önkívületi” állapotba az örömtől.


Ajándékok a család férfitagjainak

Ha férfinak ajándékozunk, legyen az a bátyánk vagy öcsénk, esetleg édesapánk vagy párunk, jól kell ismernünk a hobbiját, szenvedélyét és ízlését, hogy a meglepetés tényleg úgy hasson, ahogy azt szeretnénk. Így a férfiak ajándékozása tekintetében még inkább körültekintőnek kell lennünk.






Lepjük meg a síelés szerelmeseit

Akiknek a síelés a legfőbb kedvtelésük, és novembertől márciusig lázban égnek, azok szinte minden szezon előtt igyekeznek beszerezni a kedvenc téli sportjukhoz szükséges felszerelést. A karácsony remek alkalom arra, hogy szeretteinket meglepjük valami extra és igazán férfias újdonsággal. Egy speciális és jó minőségű síszemüveggel, valamint egy praktikus síbakancstartó sporttáskával egész biztos örömet okozunk majd a téli sportokat kedvelőknek.






Elektronika minden mennyiségben

Ha valaki, akkor a férfiak egészen biztosan örülnek mindennek, amin gombok vannak, árammal vagy elemmel működik, esetleg digitális kijelzős, és még hasznukra is válhat. Így válasszunk bátran az elektronikai üzletek által felhozott kínálatból. Legyen az orrszőrnyíró, szájzuhany, hipermodern borotva, GPRS a kocsiba vagy MP3-lejátszó a fiatalabb korosztálynak.







Egy kis unikum


A férfiak különösen értékelik, ha olyan ajándékot kapnak, amelyet férfitársaikkal együtt tudnak hasznosítani. Különösen belophatjuk tehát szívükbe magunkat, ha a karácsonyfa alá csempészünk egy minőségi pókerkártyapaklit vagy egy igényesen megmunkált sakk-készletet, esetleg egy üveg különleges borral és szivarkészlettel.

Luxuskategória

A legtöbb valamit is magára adó férfi az órájára és cipőjére különösen ügyel. Leszögezhetjük, hogy egy ehhez hasonló elképesztő óra a fa alatt méltó ajándék a család férfitagjának.






Zene a család minden tagjának
 

A zenei paletta ilyenkor az ünnepek előtt különösen színes. Csemegézzünk bátran a különlegességekből és a ritkaságokból!

A vásárlásnál mindenképpen tartsuk szem előtt, a célszemély zenei ízlését, kedvenceit, hiszen egy remekbe szabott CD-vel vagy akár egy zenei ínyencséggel, a kínos és kellemetlen pillanatok elkerülése mellett, valódi élményt is szerezhetünk.





„The Sweet Escape” címmel december 4-én jelent meg Gwen Stefani legújabb CD-je.

ENYA nagy sikerű, „Amarantine” című 2005-ös albuma, karácsonyi tartalommal kiegészítve november 20-án újra megjelent. Az énekesnő négy karácsonyi dalt is énekel az ünnepek alkalmából.

Tippünk: Rúzsa Magdi debütáló albuma: Ördögi Angyal – Rendeld meg még most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top