Tuti Tippek

Romantikus adventi idõszak Bécsben

Az adventi idõszak, vagyis a szentestét (december 24-ét) megelõzõ négy hét Bécsben a romantikus hangulatú karácsonyi vásárok és a Városháza elõtti téren megrendezett Adventi Varázslat és az ünnepi koncertek idõszaka.


































Az óvárosban és a Mariahilfer Straßén pedig ez az élményteli bevásárlókörutak napjai. Mindenki megfelelő ajándékok után kutat, amelyet a rokonoknak és barátoknak ajándékozhat karácsony alkalmából.

A helyiek szorgosan méricskélik a fenyőfákat, hogy melyikből lesz a legalkalmasabb karácsonyfa. A gyermekekkel útnak indulók egészen biztosan ellátogatnak a Petersplatzon található jászolkiállításra.


A sok látnivaló megtekintése közben a bécsi kávéházak önfeledt pihenőre csábítnak, az adventi vásárokon és az óvárosban felállított standok pedig fűszeres puncsot és a forralt bort kínálnak a felmelegedni vágyóknak.







Karácsonyi vásárok

Nosztalgikus fényözön

Advent idején Bécs a számtalan hangulatos karácsonyi vásárnak köszönhetően romantikus oldaláról mutatkozik be.

A Bécsi Adventi Varázslat fantáziadús élményvilága a Városházán és az előtt található téren már több mint két évtizede az adventi időszak fénypontjai közé tartozik. Idén a hagyományos karácsonyi vásár 140 standdal csábít élménydús felfedezőtúrára és karácsonyi bevásárlásra. A karácsonyi vásár körül elterülő parkban feldíszített fák gondoskodnak romantikus hangulatról. A sokak által ismert bécsi szívecskés fa , a további fénylő díszekkel ékesített fák, a különböző tematikus pavilonok, mint például „Nagymama karácsonyi meséi“, „Frosti, a beszélő fa“ vagy „Az állatok karácsonyi vására“ úgy gyermekeknél, mint a felnőtteknél kedvelt látványosságok.(2006. november 8.–december 24., www.christkindlmarkt.at )






További bécsi karácsonyi vásárok

Karácsonyi vásár az egykori Habsburg rezidencia, a Schönbrunni kastély díszudvarán (2006. november 18.–december 26., www.weihnachtsmarkt.co.at )

Karácsonyi falu a Szépművészeti Múzeum és a Természettudományi Múzeum között (2006. november 29.–december 24., www.weihnachtsdorf.at)  
Karácsonyi vásár a Spittelbergen, Bécs újjáélesztett Biedermeier-negyedében
(2006. november 17.–december 23., www.spittelberg.at )

A Múzeumi Negyedben, a „Tél és az MQ“ elnevezésű rendezvénysorozat alkalmából egy hatalmas jégpalotát építenek. A változatosságról jégtekepálya, falmászás a Múzeumi Negyedben, külön gyermekbirodalom, téli dallamok ismert lemezlovasokkal. (2006. november 16.–december 23., www.mqw.at )



WIEN-HOTELS & INFO
TEL. 0043–1–24 555
www.vienna.info/hu





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top