Tuti Tippek

December 4.

Ma születtél? Boldog születésnapot! Megmutatjuk, milyen vagy! Vagy olvasd el, milyen a mai szülinapos szerelmed, barátod, főnököd!

A külvilág előtt mérsékeltnek és alkalmazkodónak mutatkoznak, valójában azonban szerfelett ambiciózusak és sikerorientáltak. Más Nyilasokhoz hasonlóan fontosnak tartják a célhoz vezető utat, valódi céljuk mégis a jutalom, amely az út végén vár rájuk. Nagyon aktívak, de ez nem afféle céltalan nyüzsgés, amikor valaki folyton sürgölődik, csak hogy csinálhasson valamit. Pontosan tudják, merre tartanak, és jó elképzeléseik vannak arrról, hogyan juthatnak el oda. Mivel értenek a tervezéshez és a stratégiához, ráadásul elszántak és megnyerőek, csak úgy vonzzák a lehetőségeket és a támogatókat.

Szeretik élvezni az életet, mindenféle emberrel szívesen találkoznak, és minden helyzethez könnyen alkalmazkodnak. Általában tartós kapcsolatra törekszenek, legalábbis ha meg tudnak őrizni valamennyit korábbi szabadságukból és függetlenségükből.

Jeles hagyományok:

Nyugat-Afrikában a jorubák ezen a napon hódolnak Chango isten előtt. A szenvedélyt, a férfiasságot és a nyers erőt megtestesítő Chango – Yemaya és Orungan fia – a mennydörgő égbolt istene volt. Az ókori görögök ekkor ünnepelték a bölcsesség és a technikai tudományok istennőjét, Pallasz Athénét, a római Minerva megfelelőjét.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top