nlc.hu
Tuti Tippek
A sztárséfek karácsonyi titkai

A sztárséfek karácsonyi titkai

A karácsonyi menü elkészítése az egyszerű, hétköznapi háziasszonyokat próbára tevő feladat. A világ leghíresebb szakácsai elárulták karácsonyi titkaikat.

Jamie Oliver – Csak minél színesebben!

A pucér szakács nem ragaszkodik a szorosan vett hagyományokhoz, ez meglátszik abból is, hogy nála a karácsony nem kifejezetten családi ünnep. Szívesen bulizik a barátaival. Az asztalra sem a hagyományos angol pulyka és karácsonyi puding kerül. A menü szinte az egész földkerekséget „körbeszáguldja”, hiszen a rozmaringszárra fűzött ördöghalas kebabtól a japán sertéshústekercsen át az egyszerű lazacos-uborkás salátáig és azon túl az eredeti olasz cannelloniig terjed az ételsor.

A sztárséfek karácsonyi titkai

Nigella Lawson – A nagy hadművelet

A brit sztárszakács állítja: a karácsony megtervezése, megszervezése nem megy stressz nélkül, az egész olyan, mint egy hadművelet. A háziasszonyoknak egy jól bevált tanáccsal is szolgál: karácsonykor ne tervezz olyat készíteni, amit akkor próbálsz ki először! Nigella karácsonykor nagy vendégséget rendez, úgyhogy igazi partihangulattal kezdődik nála az este. Egyetlen dolog biztos nem hiányzik az ünnepi lakomaasztalról, a nevezetes Nigella-féle krumpliköret: a kockára vágott főtt krumplit búzadarával szórja meg, nagyon forró libazsírral locsolja, majd sütőben ropogósra süti. Mennyei falatok!

A sztárséfek karácsonyi titkai

Gordon Ramsay – A pulyka megbolondítva

Bármilyen hihetetlen, a konyha ördöge ragaszkodik a hagyományos felálláshoz azzal együtt, hogy a karácsonyi vacsorát, a pulykát kicsit újraértelmezi. Tavaly valódi olasz lakomát varázsolt az asztalra, idén visszatér az angolszász konyhához, egészben süt pulykát, amelynek bőre alá vajba reszelt szarvasgombás tölteléket tölt, majd a pulyka bőrét különleges keleti fűszerszószokkal locsolja meg. Gordon azt vallja, a karácsony az évnek az az időszaka, amikor végre szabadon dőzsölhetünk, hát ő meg is teszi!

A sztárséfek karácsonyi titkai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top