nlc.hu
Tuti Tippek
Folk-Mikulás az A38 Hajón

Folk-Mikulás az A38 Hajón

A Poros Band októberi debütálását követően első koncertjét adja két kiváló zenekar társaságában az A38 Hajón december 3-án.

Az estet a 2009 januárjában profi muzsikusokból alakult Harmonia Garden nyitja. Lendületes dallamvilágukban helyet kap számos zenei stílus, filmes örökzöldek, magyar, francia, balkáni és orosz dallamok is. A kiváló hangszeres tudással bíró zenészek muzsikája garantáltan megindítóan hat.

A Folk-Mikulás második ajándéka Porteleki László (ex-Téka, Muzsikás) és családja új zenekarának, a Poros Bandnak a koncertje. Az idei Hangfoglaláson nagy sikerrel debütált, egyedi stílust képviselő zenekar a teljes magyar népzenei hagyományból táplálkozik. A Poros Band egy szilveszteri buli után, annak sikerén felbuzdulva alakult. Porteleki Zoltán és testvére, Porteleki László kivételes tehetségű népzenészek.

 Folk-Mikulás az A38 Hajón

A Téka zenekarban már muzsikáltak együtt, és most közel 10 év után ismét egymást segítik egy egészen különleges formációban. Két generáció fogott össze ebben a bandában, hogy megmutassák mindenkinek, mit is gondolnak a magyar népzenéről. A prímás fia, Porteleki Áron a multifunkcionális hangszerbűvész, és a család cimborája, a szintén egészen fiatal Szabó Csobán Gergő olyan vehemenciával kapcsolódik a két „nagy művész” zenei ötleteihez, hogy abban hibát nem találhatunk.

A nagyszerű zenekarokat követően lép színpadra a fiatal Folkfree. Koncertjeiket gyakran a Freestylers vagy a Bauchklang egy-egy tagja színesíti, ez alkalommal azonban az elismert népzenész, Sebő Ferenc lesz a csapat vendége. Nem mindennapi élményben lehet részünk az energikus folkzenekar, valamint a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom egyik elindítójaként is ismert tekerőlant- és gitárművész közös játéka során.

A koncerteket követően tánc hajnalig Simon Iddol mashup-DJ vezényletével.
Az első 200 vendégnek meglepetés jár!
Bővebben: www.a38.hu »

  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top