Tuti Tippek

Budai betlehemkiállítás

A Molnár-C. Pál Műterem-múzeum kiállításán különböző szép, kedves vagy különleges betlehemeket láthatunk.

Molnár-C. Pál Műterem-múzeum
Helyszín: Budapest XI., Ménesi út 65. I. emelet
A múzeum nyitva tartása: szerdán és szombaton 10-től 13 óráig, csütörtökön 15-től 18 óráig.
Csoportoknak más időpont is egyeztethető.

Infó: www.mcpmuzeum.hu »

A kiállításon Molnár-C. Pál (1894–1981)  Betlehem, Angyali üdvözlet, Szent Család, Názáret, Madonna kis Jézussal, Menekülés Egyiptomba témakörű képei láthatók az egykori műteremben működő családi múzeum falain.

A tárlókban és a vitrinekben különböző szép, kedves vagy különleges betlehemek láthatók. Közöttük természetesen az a Molnár-C. Pál festette, fára dolgozott, elegáns udvartartás, mely a hódoló királyokból és szolgáikból áll a kis Jézussal trónoló Madonna előtt. Ez az alkotás egy 1936-ban kiírt betlehempályázatra készült, további négy pályázati munkát sikerült erre az alkalomra begyűjteni: Emmánuel Béla, Haranghy Jenő, Kontuly Béla és Kákonyi Konstantina nővér műveit.

Budai betlehem kiállítás

A betlehemek között Pierre Teilhard de Chardin (1881–1955) jezsuita atya, tudós és gondolkodó idézetei szavakban fejezik ki a betlehemek üzenetét: „Az Ige megtestesült, és közöttünk lakozott.”

 A kiállításhoz kapcsolódó események a helyszínen:

2009. dec. 5., szombat, 17.00: élő „Ki nyer ma?” Meixner Mihállyal.

2009. dec. 12., szombat: „karácsonyi szalon” – mindenki elhozhatja kedvenc versét, novelláját karácsonyi témakörben, a közönség egyben az előadó is.

2010. jan. 10., szombat, 17.00: újévi koncert a Benyus testvérek kamaraegyüttesével, a kiállítás lezárása.

A helyszínen karácsonyiajándék-vásárlási lehetőség kínálkozik: M.-C. P. reprodukciók, művészeti albumok, karácsonyi képeslapok, Ida Bohatta-képeskönyvek stb.

A Molnár-C. Pál Múzeummal egybenyitott Tavasz Teremben a „Triznya-kocsma  Budán” című kiállítás látogatható: Szőnyi István családi vonatkozású rajzai, Triznya Mátyás itáliai akvarelljei és a „Triznya-kocsma” évtizedeit felelevenítő „beszédes” fotók. A kiállítást 2010. január 16-ig meghosszabbítják.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top