Tuti Tippek

13 filléres ajándéktipp karácsonyra

Dacára a válságnak, igenis szeretnéd idén karácsonykor is megörvendeztetni a körülötted élő embereket? Végre nem ártana valami mókás, találó, kedves, de mégis használható aprósággal előrukkolni? Van néhány ötletünk számodra.

Ha a karácsonyi költségvetés idén erősen szűkre sikeredett, az ember ösztönösen azon töri a fejét, hogyan lehetne javítani a helyzeten, és egy picit spórolni. Ilyenkor gyakran felmerül a gonosz kérdés, hogy ki kapjon ajándékot, és ki ne. Ennek elbírálása azonban elég reménytelen vállalkozás, főleg, ha már évek óta megajándékozzátok egymást a rokonokkal, a kollégákkal, a barátnőiddel – vagy a kedves szomszéd nénivel, akiről előre tudod, idén is bekopogtat majd azzal az isteni diós bejglijével. Így hát a megajándékozandók listájának drasztikus szűkítése helyett inkább gondolkozz kisebb meglepetésekben.

Biztosan tapasztaltad már, hogy a jól eltalált kicsiny ajándék – tudod, olyan, ami képes megbújni a tenyeredben – gyakran sokkal többet mond, mint az a fajta, ami helyett csak borsos ára beszél. Kedves, mókás, stílusos, ugyanakkor használható és pénztárcakímélő apróságokat gyűjtöttünk. Íme a kínálat!

1. Nélkülözhetetlen agenda

Ha azt hiszed, az új évre szóló határidőnapló elcsépelt ajándék, nagyot tévedsz. A titok, hogy tudni kell kiválasztani. Vadászd a különleges mintájú, színű, kidolgozású és fontos, hogy a minél kisebb méretű darabokat! Ezek akár zsebben is hordhatók, így egész éven át a megajándékozott hasznos társául szegődnek. A regiszter mellett szóba jöhet még egy mutatós fali-, avagy asztali naptár, amelyeknek idén is széles választéka sorakozik a papírboltok polcain.

Paperblanks napló (Szépségek Kicsiny Boltja, 3890 Ft-tól)
Paperblanks napló (Szépségek Kicsiny Boltja, 3890 Ft-tól)

2. Ötletes toll

Ha már úgyis betévedsz egy papír-írószer üzletbe, nem árt alaposan körülnézni. Ha egy tollal ajándékozod meg szeretteidet, biztosan nem nyúlhatsz mellé, hiszen erre tényleg mindenkinek szüksége van. Még csak nem is hat majd sablonosnak a meglepetésed, ha sikerül meglelned egy nem mindennapi darabot. A leendő tulaj ízlésének megfelelően válassz komoly, bohókás, meglepő mintázatú, tollas, világító, zenélő, mesefigurás vagy akár karácsonyi tollat. 

3. Kényeztetés minikiszerelésben

Ha szívesen elősegítenéd, hogy szeretteid jól érezzék magukat a bőrükben, a karácsonykor amúgy is népszerű ajándéknak számító kozmetikum remek választás. A kisméretű termékek előnye, hogy sokkal mutatósabbak és praktikusabbak, mint nagyobb társaik. Ajándékozz aprócska üvegben fürdősót, minihabfürdőt, egy darab kézi készítésű natúrszappant, egy csomag fürdőgolyót, miniparfümöt, kézkrémet vagy bármilyen más kozmetikai terméket kis kiszerelésben!

Kacsás fürdőhab (Sugar!Shop)
Kacsás fürdőhab (Sugar!Shop)


4. Édesszájúaknak

Ugyan ki ne szeretne nassolni? Édességgel aztán igazán könnyű mosolyt csalni kicsik és nagyok arcára egyaránt. Ajándékozz egy ízléses csomagolású bonbont, egy tábla különleges csokit vagy akár egy saját magad által készített desszertet. Hidd el, mindenféle finomság jól fog mutatni a fa alatt.

X-mas fémdoboz sütiknek (Butlers, 1290 Ft)
X-mas fémdoboz sütiknek (Butlers, 1290 Ft)


5. Eredeti képeslap

Lepd meg ismerőseidet egy különleges, nosztalgia jellegű üdvözlőlappal, amely garantáltan felidézi gyermekkoruk varázslatos karácsonyainak világát. Szintén jó ötlet, ha te magad készítesz minden megajándékozandónak személyre szabott képeslapot, amely igazán róla szól. Hidd el, értékelni fogják. Ne felejts el valami eredeti, szép, avagy frappáns szöveget, esetleg idézetet írni hozzá, hiszen úgy lesz az igazi. Még hatásosabb, ha postán adod fel.

6. Hangulatvarázsló fény

A mécsesek, gyertyák, apró lámpások az ünnep nélkülözhetetlen kellékei, hiszen a szobát fénnyel, a szíveket pedig melegséggel töltik meg. Így hát ha világító ajándékkal leped meg szeretteidet, egy darab hamisítatlan karácsonyi hangulatot is csempészel mellé. De akár egy cetlit is mellékelhetsz hozzá a következő felirattal: „Az ajándékom egy pislákoló gyertya fényénél eltöltött kellemes beszélgetés veled, mert igazán fontos vagy számomra.”

Illatosított gyertya üvegben (IKEA, 795 Ft)
Illatosított gyertya üvegben (IKEA, 795 Ft)


7. Csábító illat

A fényekhez hasonlóan az ünnep hangulatát hivatottak elővarázsolni a finom karácsonyi illatok is, ezért bátran „ajándékozd” őket! Egy kis üveg illóolaj, egy csomag füstölő vagy egy zacskó potpourri kétségkívül nem nagy ajándék, de annál többet közvetít. Válaszd az ünnep tipikus illatait, mint a narancsot, a fenyőt, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliát vagy a mézeskalácsot! Szeretteid egész biztosan gondolnak rád, ha a tőled ajándékba kapott kellemes illat lengi be otthonukat.

Air Flair szobaillatosító (Butlers, 4190 Ft)
Air Flair szobaillatosító (Butlers, 4190 Ft)

 

8. Némi melegség a téli estékre

Ha érkeztél már haza tetőtől talpig átfagyva, biztosan tudod, hogy a zimankós téli napokon bizony életmentő lehet egy bögre jó meleg ital. Nem véletlen hát, hogy karácsonyi ajándéknak tökéletes egy doboz különleges gyümölcstea, egy üveg kávé vagy egy zacskó ízesített kapucsínó.

9. Apróság a konyhába

Ha a megajándékozottról tudod, hogy szeret szorgoskodni a konyhában, ajándékozhatsz mókás konyhai eszközt is, mint például fogókesztyűt, tojástartót vagy szépen megmunkált, esetleg bohókás fakanalat. Ha viszont főzéssel kapcsolatos dolog szóba sem jöhet, még mindig kedves ajándék egy különleges só- és borsszóró.

Fenyőfa sütőforma (Kookta, 3800 Ft)
Fenyőfa sütőforma (Kookta, 3800 Ft)

10. Ajándék a fára

A hatalmas választékban kapható karácsonyfadísz tényleg apró ajándék, de annál kedvesebb és különlegesebb. Legnagyobb előnye, hogy nagy valószínűséggel felaggatják a karácsonyfára, így a megajándékozottnak te jutsz róla eszébe, valahányszor csak rápillant.

Karácsonyfadíszek (IKEA,  1.490 Ft / 2 darab)
Karácsonyfadíszek (IKEA, 1.490 Ft / 2 darab)

11. Édes csekélység az éléskamrába

Nem csupán jól jön télire, de nagyon hangulatos ajándék az apró üvegcsébe rejtett, saját készítésű gyümölcslekvár. Viszont akkor se keseredj el, ha nem az erősséged a lekvárfőzés. Vegyél üvegeket, díszítsd őket üvegfestéssel, majd tölts beléjük boltban beszerzett lekvárt, dzsemet, esetleg mézet. Így is szuper ajándék.

12. Hűtőrevaló

Ha igazán egyedi hűtőmágnest sikerül becserkészned és ajándékoznod, egész biztosan szorítanak majd neki helyet a frizsideren. Szintén nem nagy költséggel járó meglepetés, ugyanakkor kellőképpen tükrözi azt a figyelmességet, amelyet ismerőseid iránt szeretnél tanúsítani.

13. Néhány kedves emlék

A képkeret és a fényképalbum elsőre talán sablonosnak hat, de nem akkor, ha megtöltöd néhány emlékezetes közös pillanattal, vagyis a közös fotóitokkal. Ennél személyesebb, ugyanakkor egyszerűbb ajándékot nehezen adhatnál. Arra azonban mindenképpen ügyelj, hogy ne csak számodra legyen előnyös a választott kép!

Szépségek kicsiny boltja »
Kookta »
IKEA »
Sugar!Shop »
Butlers »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top