nlc.hu
Tuti Tippek
Mennyi édességet hozzon a Mikulás? – Tippek szülőknek

Mennyi édességet hozzon a Mikulás? – Tippek szülőknek

Mikulás közeledtével az üzletek polcai roskadoznak a csillogó papírba csomagolt édességektől. Ilyenkor szülő legyen a talpán, aki meg tudja állni, hogy ne kedveskedjen csemetéinek ilyen nyalánkságokkal.

December 6-án este minden kisgyerek fényesre suvickolja a csizmáját, hogy reggelre a Mikulás megtöltse mindenféle finomsággal. A csöppségek öröméért pedig szülők ezrei vásárolják tonnaszámra az édességeket. A kérdés már csak az, hogy helyesen teszik-e?

Nehéz megtalálni az egyensúlyt, hiszen a polcokon ülő színesebbnél színesebb kis mikulások azt harsogják, hogy a jó szülő sokat vásárol. Azonban a mennyiség helyett inkább a minőségre kell ügyelni, különben bérletet válthatunk a fogorvoshoz.

Mit tegyen a szülő a csomagba?

Egy kis cukor, egy kis csoki, és ez szorozva hárommal. Hiszen biztos lehetsz benne, hogy a nagyszülők is hasonló édesség áradattal halmozzák el az unokákat. Épp ennek elkerülése miatt érdemes családilag megbeszélni, ki mit tesz a batyuba.

A cukorkákkal ellentétben a csoki olyan tápanyag, amire minden fejlődő szervezetnek szüksége van. Rengeteg kedvező tulajdonsággal bír, persze, csak ha jó minőségűt választunk. A különböző kakaómasszás csokik rengeteg cukrot és adalékanyagot tartalmaznak. A fehércsokoládéról nem árt tudni, hogy csak a nevében csokoládé, ugyanis nem tartalmaz kakaót, csak kakaóvajat és cukrot.  Inkább kevesebb, de jó minőségű csokit válassz!

Csokivásárláskor tartsd szem előtt, hogy a legtöbb fajta csupán (a tejcsokoládé is) 30% kakaót tartalmaz. Az igazán jó minőségű csoki kakaótartalma 50-70%. Ha teheted, ezekből pakolj a csomagba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top