nlc.hu
Tuti Tippek
Az 5 legjobb karácsonyi ajándék tiniknek

Az 5 legjobb karácsonyi ajándék tiniknek

A kiskamaszok és a tinik már sokszor húzódnak vissza a birodalmukba, ahol nem ér őket zavarni. A közös játékokra és a nagy nevetésekre nekik is szükségük van, még akkor is, ha ezt nem mutatják ki. A családi társasjátékok mellett összegyűjtöttünk néhány "magányos" játékot is.

Rubik’s 360

Rubik Ernő bűvös kockájának 2009-es változata ugyanolyan kihívás, mint a nagy előd. A játékot három, átlátszó műanyagból készült gömbhéj alkotja, amelyben színes golyók kaptak helyet. Ezeket a golyókat kell a belső gömbből a héjakon található lyukakon át a külső gömbhéjon lévő mélyedésekbe eljuttatni.

Rubik
Rubik’s 360

Logikai formák

Hasonlóan a logikai gondolkodás fejlesztésén alapul a különböző logikai formák kirakása. A fából készült alakzatokat nem elég egyszer kirakni ahhoz, hogy tudjuk, hogyan csináltuk.

Hor Zrt.
Logikai formák
Hor Zrt.
Logikai formák

Beugró társasjáték

Horváth Zsolt, a fejlesztőjátékokat gyártó és forgalmazó HOR Zrt. külkereskedelmi igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a tiniknek is szükségük van a közös családi élményekre. Az pedig, hogy felnőttekkel, felnőtt módon játszhatnak, hatalmas élményt jelent főleg a kiskamaszok számára. A színészi vénával rendelkező családok számára hatalmas öröm lesz a Beugró tévéműsor társasjátéka.

Beugro
Beugró társasjáték

 

Dominion

2009-ben az Év Játéka díjat zsebelhette be ez a kártyajáték, amelyben a játékosok birodalmát az általuk összegyűjtött lapok szimbolizálják. A játék elején mindössze néhány réz- és földbirtoklapot tudhatunk magunkénak, a végére hatalmas birodalom lesz – szó szerint – a kezünkben. A játékot az nyeri, aki a legértékesebb birodalmat tudja felépíteni, egy parti 20 percen belül lejátszható! Más kérdés, hogy senki nem fogja egy kör után abbahagyni…

Dominion
Dominion

Törtes számológép és játék

A törtekkel és a törtes műveletekkel ismerkedő, matematikában gyengébb kiskamaszok számára a Jézuska csempésszen hasznos ajándékot is a fa alá. A kártya a törtek megértésében segít, a különleges számológéppel pedig könnyen leellenőrizhetjük csemeténkkel a házi feladatokat.

Törtes számológép és játék
Törtes számológép és játék

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top