nlc.hu
Tuti Tippek
Kozma Orsi Quartet karácsonyi koncert

Kozma Orsi Quartet karácsonyi koncert

Az ex-Jazz+Az énekesnőjének karácsonyi koncertjén nemcsak a Hide and Seek dallamai csendülnek fel, de ritkán hallott örökzöldek is szerepelnek a repertoárban.


Kozma Orsi Quartet Karácsonyi KoncertA 2007-ben szólókarrierbe kezdő énekesnő ismét a dzsessz felé kacsingat, igaz, most már saját Quartetjével. Ő erről így nyilatkozik: „Érdekes módon, miután tavaly önállósodtam, és elkészítettem második poplemezemet, az emberek részben még a dzsesszhez kötöttek, és felmerült az igény: egyre több felkérés érkezett dzsesszkoncert előadására. Így szinte magától alakult meg a Kozma Orsi Quartet, ami igazi örömzenélés. A kiadómtól kaptam egy olyan lehetőséget, amelyet nem lehetett visszautasítani, miszerint elkészíthetem első saját dzsesszlemezemet. Számomra ez nagy kihívás, nosztalgia és boldogság.”

Az album anyagának gerincét Cseke Gábor és Hárs Viktor szerzeményei alkotják, de hallható Orsi 2007-es, Az igazi szerep című lemezéről a Két lehetőség, kissé más formában. A lemezen két különleges duett is található: egy karácsonyi dal Szalóki Ági népdalénekessel és egy Harcsa Veronikával.

A Hide and Seek kellemes, igazi könnyed zenei bújócska, amelyet a dzsessz műfaj kedvelői nem hagyhatnak ki gyűjteményükből. Koncertjeik repertoárja kiegészül új szerzeményekkel és kedvenc, ritkán hallott örökzöldekkel, amelyeket például a májusi Millenáris Teátrumban tartott lemezbemutató koncerten is hallhatott a nagyszámú  közönség.

A Kozma Orsi Quartet tagjai:

Kozma Orsi – ének
A Cotton Club Singers és a Jazz+Az énekeseként ismerték és szerették meg, színházi munkái mellett vendégeskedett a 9:30 Collective és Presser Gábor lemezén. Két éve szólóban, illetve a Quartettel koncertezik.

Cseke Gábor – zongora
A pécsi születésű zongorista, zeneszerző többek között a MAO, Sramkó János, Horgas Eszter zenekaraiban is részt vesz, mindemellett tanít a kőbányai zeneiskolában, és állandó zongorakísérője a Magyar Rádió dzsesszversenyeinek.

Időpont: 2009. december 16., 19.30
Helyszín: Tele-Kom Zeneház, 1094. Budapest, Páva u. 10–12.
Jegyek elővételben: www.jegymester.hu »
További információ: www.sambosi.hu »

Hárs Viktor – bőgő
Az egyik legfoglalkoztatottabb bőgős, basszusgitáros, zeneszerző és szövegíró saját zenekarán (HársHegyBand) kívül a MAO, Babos Project Special, Horgas Eszter és Fekete-Kovács Kornél Quintet zenekarokkal is dolgozik. Sok külföldi és magyar sztárral dolgozott, pl. Al Jarreau, Trilok Gurtu, Peter Ersikne, Al Di Meola vagy Hobo.

Mohay András – dobok
A kőbányai születésű dobos ugyancsak a legelismertebb zenészek közé tartozik, játszik Szalóki Ágival, tagja a Trans Balkan Collective-nek, a MAO-nak, a Bolla Quartetnek, de játszott Tony Lakatossal, Oláh Kálmánnal, Vukán Györggyel és Szakcsi Lakatos Bélával.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top