Tuti Tippek

3 vicces családi játék karácsonyra

A karácsony csodája nem a fa méretében, az aláhalmozott ajándékok kilójában vagy az asztalon roskadozó étkekben mérhető. Az anyagias világban olykor elfeledkezünk a legnagyobb kincsről: a családi együttlétekről és a nevetésről.

Díszítsük fel apát!

A gyerekeknek nem elég egy fenyőfa, legszívesebben éjjel-nappal díszítenének. Ilyenkor ott vannak a türelmes apukák, nagybácsik vagy nagytesók, akiket a fához hasonlóan fel lehet díszíteni néhány ív krepp-papírral, alufóliával vagy a gyerekek által készített színes füzérrel. Amikor kész a mű, készítsetek fényképet, amelyet jövőre felhasználhattok a karácsonyi üdvözlőlapokon.

3 vicces családi játék karácsonyra

Hol a hóember?

A kisebb gyerekek imádni fogják ezt a játékot. Öntapadós papírra rajzoljunk hóembert alkoholos filccel. Ezt a kicsiknek a felnőttek hátára kell ragasztaniuk úgy, hogy azok lehetőleg ne vegyék észre, miben mesterkednek. A gyerekeknek sem szabad elárulniuk magukat – de biztosak lehetünk abban, hogy a kuncogás elárulja, kinek a hátán van a ragacs.

3 vicces családi játék karácsonyra

Ízfelismerő verseny

Nem csak a gyerekek számára lehet izgalmas az ízfelismerő játék, amelynek előkészítéséhez elég csak bemenni a kamrába, vagy kinyitni a hűtőt. Próbálkozhatunk egy ételfélével (sütemények, szaloncukrok, gyümölcsök). Apró falatokat tegyünk csészealátétre, kössük be a versenyző szemét, és nézzük meg, mennyit talált el. Természetesen az nyer, aki a legtöbb ételt felismeri. A játékot illatfelismerő versenyként is játszhatjuk.

3 vicces családi játék karácsonyra

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top